Seismic Wave
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Det solas i Karlstad i veckan!

Plötsligt är vi inne i oktober månad men något mörker märker man inte av på travbanorna. Solen skiner i Karlstad även i startlistorna när de arrangerar Breeders' Crown på tisdagen samt en comeback av Seismic Wave!

När det så kallade "kosläppet" nu inträffat i Sverige där allt och ingenting öppnar upp hoppas vi givetvis även att det når våra travbanor. Svensk Travsport har fått rättmätig kritik kring mycket, men det är oerhört bra för hela sporten att de öppnar upp entrén på travbanorna året ut.

  • Är detta första steget till att ständigt ha fri entré? Mycket möjligt. Alternativet har slagit mig flera gånger och så även för flera andra. Fotbollspublik spenderar pengar i kioskerna, vilket även travbesökaren gör som är på travbanan under 2-4 timmar under en eftermiddag/kväll.

50-lappen det kostar vid vardagstravet är väl ingen hit. Lösningen hade istället varit att ha enkla matalternativ där alltfler väljer matplatser istället för att klämma i sig 10-kronorskorven eller sin medhavda fika. Och på tal om matalternativen anser jag väl att restaurangerna försöker sig på alldeles för "lyxig" mat istället för att bara hålla det enkelt och sikta på att fylla restaurangplatserna. 

Nåväl.

På tisdagen är det fintrav på Färjestad. Och framförallt i fyraåringsloppen är det hög klass.

  • I lopp 8 startar derbydeltagaren Titan Yoda mot Comand, Sahara Jaeburn och där Björn Goop sitter upp bakom Kuyt F.Boko. Räkna med att det blir fart på tillställningen.
  • I loppet därefter, lopp 9, ser vi norska segermaskinen Global Bred To Win som tampas mot Global Brilliance, Fifty Cent Piece och min förhandsvinnare i Derbystoet, Hall of Am. Detta är nog det loppet jag ser mest fram emot den kvällen!

Utöver Breeders' Crown-loppen välkomnar vi Seismic Wave tillbaka!
I V64-1 gör han första starten sedan 18 juli med Björn Goop i sulkyn. Ekipaget startar över korta distansen mot Super War Horse och Vikens Fingerprint.

Saxbana till Färjestad på tisdagen är Gävletravet.
I lopp 2 tävlingsdebuterar Jongleuse för Svante Båth som därmed blir fjärde avkomman efter Propulsion som startar i Sverige.
-----
Måndagkvällen spenderas på Halmstadstravet och utanför V64-kupongen ser vi en segerstaplare. Robert Bergh-tränade Mellby Indigo som vunnit 7 av 10 starter selas ut till lopp 3 med Hannah Gustavsson i sulkyn.

I V64-1 startar miljonärer över 2 640 meter. Det är ett profilerat niohästarsfält och det mest noterbara? Det är hur segerlösa sällskapet är.
Sammanlagt har de startande gjort exakt 80 starter i år och av dessa starter har det blivit fem segrar - två styckna av Infinitus och Panamera och en seger av Kennedy. Det är ett välkänt fält - men ett väldigt segerlöst sådant.

-----
V86 körs i veckan på Solvalla/Åby.

I V86-2 regidebuterar Namaste för Håkan K Persson och gör det över 2 140 meter mot Samaritana och Tilda Express.

Xpresstayern på Åby i V86-5 bjuder på V75-vinnarna Oracle Tile och Crazy First Love där sistnämnde har 20 meters "försprång". Jag tror V86-5 kan bli ett höjdarlopp för åskådaren!

I en värld där alltfler reagerar mot jämlikhet och orättvisan mot kvinnor så är möjligen "Xpressbruden" ett lite... annorlunda namn på ett lopp. Loppet körs som V86-7 från Åby med flera segerglada ston som Down Town Girl, Hazyshadesofwinter, Kattis J.Boko och Kirsi Boko. Brudarna kommer bjuda på fartfest över 1 640 meter.

I avslutande V86-8 noterar vi att On The Dot gör sin 194:e start i karriären.
-----
Torsdagen erbjuder V64 från Östersund och på tal om On The Dot ser vi tre veteraner redan i V64-1.
Jeppas Picasso (132 starter) tar sig an Ippon Futura (143 starter) och Toutre (120 starter). Där snackar vi veteraner med stort V.

Ha en fin måndag,
Martin Engström