Mandagm
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Den närmar sig!

Vi går in i en travvecka som avslutar på bästa sätt. Det är dags för KriterieDAGEN på Solvalla. Det är en tävlingsdag som betytt mycket för mig.

Kriteriehelgen, som det hette förr i tiden, var en helg som gav mig välbehövlig motivation och energi. 
Jag minns att jag använde helgen som en slags återförening med min bäste vän som på den tiden bodde uppe i Umeå.

Vi möttes på "halva vägen" med en travhelg i Stockholm och Solvalla. Där finns givetvis enormt med minnen genom åren, men det jobbigaste måste varit 2012.
På söndagen vaknade jag upp med feber, frossa och en helvetisk förkylning. Att ligga kvar på rummet var inte på tal - INGET skulle stoppa Kriteriehelgen.

  • Vi tog oss ut mot Solvalla, satte oss vid bankanten med varsin London Pride, ja den fanns faktiskt i utbudet på Ströget då, och enligt min vän har jag aldrig sett så bedrövlig ut samtidigt som jag njöt för fullt.
    Det är en helg som betyder mycket för mig och det påmindes även ifjol. Jag föll för Francesco Zet när han ute i spåren gav oss en majestätisk uppvisning.

Tyvärr var vi inte fullt lika många på plats som tidigare, men det är inget jag ska hålla på och gnälla om.

KriterieDAGEN, som det heter numera, är ett upplägg som kommit helt rätt i tiden. Det räcker mer än väl - och att dagen även bjuder på STL Open och kval till Europaderbyt gör det till den välbehövliga injektionen vi alla behöver när mörka hösten är runt hörnet.
-----
Gällande STL Open så innehåller loppet visserligen ett par statister om man ska vara så hård - men loppet kunde knappast blivit bättre än vad det är nu.

Jag tycker det håller väldigt hög klass för att vara den här tiden på året!
-----

Tafatthet mot att tänka utanför boxen

29 augusti skrev jag om min önskan att göra Färjestads V75-dag till ett jätteevenemang. Samma dag var det dags för hockeypremiär för Färjestads BK och i en så hockeytokig stad som Karlstad är det självklart att majoriteten väljer hockeymatchen. Starttiden för V75 omöjliggör det för besökaren att uppleva båda evenemangen.

Krönikan kan ni läsa här!

Inför lördagens V75 uttalade sig Färjestadstravets Ken Karlsson för Expressen att de försökt ändra sin starttid på V75 men att de nekades.
När jag hört mig för i ärendet har det sagts att det förmodligen har med tv-tider att göra, samt att grundargumentet brukar vara att det handlar om tydlighet mot de spelande kunderna.

Jag förstår besvikelsen från Färjestadstravet och blir själv även lite lätt irriterad.
Låt gå att det inte hade dykt upp 5 000 besökare till travbanan, men att vi sätter krokben för oss själva på det här sättet är oerhört tafatt.

När ATG.se havererar är det inga problem att senarelägga starttiden med korta marginaler som påverkar de startande - men i det här fallet är det totalt omöjligt att tänka utanför tafatta boxen.

Martin Engström