Mandagm
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Dags att vända på LP-skivan

Nog vore det på sin plats att snart visa lite intresse. Det är nämligen snart hack i LP-skivan som snurras vecka efter vecka.

Först och främst ska jag säga att jag flera gånger hyllat eldsjälarna som står i trav-tv.
Två briljanta profiler är Micke Nybrink och Per Skoglund som huserat vid varann nu i flera år, oftast på lördagarna.

Man ser i Skoglund vilket intresse han har för travsporten och hur frenetiskt han jobbar med att få "utomstående" att vilja titta på V75 Direkt. Det är nämligen åt de han oftast pratar till och där han förklarar allt och ingenting som sker under V75-dagen. 

Nybrink är en man jag närmast beundrar. Ja, han är bespottad av många och delar folket. Så kommer det alltid att vara vem som än står där. Och känslan är att lika många är "trötta på" Per Skoglund just för att han är så utåtriktad. Jag gillar det däremot!

Micke Nybrink är en konung på sin position i trav-tv och ska vara kvar där så länge han själv vill. Den viktigaste som finns där idag och den som ger sändningarna en äkta känsla. Han är den som tycker och tänker, om det så är åt det goda eller mindre goda. 

Vad jag däremot är lite trött på är hur producenterna resonerar. Ja, om de ens gör det?
Hela upplägget inför en V75-omgång har varit densamma nu i hundratals år. Vad som spelas in och sänds inför, och så även under, lördagarna är desamma som när jag var 12 år gammal.

Våga ta bort. Våga tänk om!

'Vass eller Kass'-upplägget har spelat ut sig själv för flera år sedan... 

...Likväl läggs det sändningstid åt det. Det är tydligt att de som medverkar i det hellre trycker på "kass" än sticker ut hakan.
För ett gäng år sedan var 'Vass eller Kass' ett högt uppskattat inslag med väl pålästa och hungriga experter. Idag är det mer bara nödvändigt ont som de spelar in lite snabbt.
Bara för att något fungerade för ett par år sedan betyder inte det att det ska rulla på i tjugo år.

Det verkar dock vara just vad de ansvariga tänker. Ja, om de ens gör det? Det verkar som att det är en LP-skiva som snurrar runt på samma låtlista vecka efter vecka.
Det måste väl bli hack i det snart?

Testa att ta bort. Gör om och gör något nytt. Vi får samtidigt så oerhört mycket inför-snack inför omgångarna att ett sådant som 'Vass eller Kass' knappast varit något folk saknat. 
Något sådant som exempelvis 'Hästen är din' tror jag gör mer gott för travsporten i längden än iskalla 'Vass eller Kass'.

Mciva

Ja, jag har haft det svårt att glömma och gå vidare mot typer som skadat travsportens rykte.

Bland annat har jag väl flertalet gånger skrivit om Halmstad-tränaren som åkte dit för ett par år sedan men som fick komma tillbaka och vinna framgångsrikt på V75.

Jag har ju verkligen svårt att glömma och gå vidare. Lika svårt har jag mot de som utfört övergrepp på våra hästar men som ändå nu är tillbaka som ingenting.
Förra veckan vann just denne på Mantorptravet och för mig är det obegripligt dystert hur sporten så enkelt välkomnar tillbaka vart och varenda själ som ändå skadat sporten.
-----

Avslutningsvis; Jag måste även hylla Julian McClaren och Erik Ivares.

Varje fredag står de och synar galoppens V64-söndagar. Jag är inte ett dugg intresserad av galopp. Kommer dessvärre heller aldrig vara.

Däremot märker man att de båda visar upp ett intresse och framförallt inlevelse. Sådant som gör att man som tittare fastnar. Så fort deras tipsprogram dyker upp i ATG Live sitter jag och ser genom hela.

De visar något som travexperterna sällan gör; lever in i det!

Ha en fin travvecka,
Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube