MÅNDAG MORGON: Comeback-veckan » 6 sep. | Nyhet - Travstugan.se
Campo Bahia
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Comeback-veckan

Derbyhelgen är tillända på hemmabanan Jägersro. Som så ofta kan det därför inbringa en viss baksmälla så här på måndag morgonen, men icke! Ikväll blir det intressant från Halmstad och även tisdag lunchen innehåller comeback-profil!

Han har varit ifrån alldeles för länge så klart. Efter mer än ett års frånvaro visar ikväll Campo Bahia upp sig. Om än att det är i ett kvallopp, men det är ett första steg mot efterlängtad comeback. Går det bara väl vid kvällens kval väntar sedan comeback-tävlingsstart på Kalmartravet 16 september.
Låt nu stjärnorna stå rätt för den ståtlige hingsten.

Den så väldigt duktige Joakim Sandkvist lämnade trav- och jordelivet alldeles för tidigt. Visst hade Sandkvist det mesta för att kunna bli en mycket framgångsrik travkarriär. Nu blev det inte så. Tyvärr är livet lika vackert som obegripligt och tungt.
I kvällens V64-5 hedras han med Joakim Sandkvists Stipendium över 2 140 meter. I Sandkvists lopp ser vi V75-profilen Oxidizer som ställs mot Adde S.H. och framförallt Juan Bros som gör andra starten för regi Johan Untersteiner.

Annat noterbart med måndagen:

  • O.K.Nalan som radade upp fyra raka segrar slutade senast femma med galopp. Vid de senaste fem starterna är det Ove A Lindqvist som kört. Trots att Lindqvist är på plats på Skellefteå-travet är det istället Mats E Djuse som den här gången får sitta upp bakom valacken.
    O.K.Nalan startar i lopp 1 under måndag lunchen.
  • I lopp 4 gör Global Wise Guy sin andra start för Katariina Palomäki där vi även ser Bravo Navarone som senast tog sin första seger på två år.
  • From The Mine-tränaren Catarina Norqvist selar ut Caballion-sonen Incontrol i lopp 5. Noterbart är att Norqvist både fött upp, äger och tränar femåringen som här gör karriärens första start! Norqvist tränade och ägde även mamman Bright Corner som endast hann få Incontrol innan hennes död 2018.

TISDAG:

Per Lennartsson har en intressant tisdag framför sig med catchdriver-jobb både på Romme och senare på kvällen från Eskilstuna, där han för övrigt kör två Redén-hästar för första gången.

På måndagen välkomnar vi Campo Bahia tillbaka. Även på tisdagen välkomnar vi tillbaka en profil; nämligen Green Mamba!
Stoet har inte synts till sedan 12 maj 2020 och under vintern 2019/2020 firade hon framgångar på V75. Med Per Lennartsson i sulkyn comebackar hon i lopp 1 på Romme-lunchen.

Lennartsson reser sedan ner till hemmabanan Eskilstuna och kör Snowstorm Hanover i V64-3 mot Jaguar Dream och Surf n'Turf och senare i V64-5 Bugatti Miles.

Green Mamba

Green Mamba är tillbaka!

ONSDAG:

V86 körs den här veckan från Bergsåker och Solvalla. 
I V86-4 återser vi V75-vinnaren Perpetuate som från spår 4 åter står inför en fin chans. Bland konkurrenterna över medeldistansen ser vi Bombus Jet, Kimi di Quattro och Mellby Illusion.

I V86-7 tar Berra Steel nya tag. Senast var han inte i sitt bästa slag under Derbykvalet. Nu startar han åter över 2 640 meter på hemmabanan mot Harper Seabrook och Kalashnikov, där vi även ser Soul Tan som stoltserar med tre raka segrar.

TORSDAG

Torsdagen vigs främst till Gävletravet med årliga 'Fyraåringsstjärnan'. Med 150 000 kronor i förstapris önskade man att det skulle bli ett profiltätt fält. Det blev det icke.

Att det inte blev fullt fält är sin sak, men att fem av nio startande kommer från stall Stefan Melander är alarmerande. I en tid där det ofta gnälls på att Jägersro aldrig fyller fälten tillräckligt. Vi ska vara glada att Tarzan-stallet finns där uppe...
Daniel Redéns kommande stjärna i stallet Sister Sledge ska däremot bli kul att se som vid sina fem Sverige-starter ännu står sig som obesegrad.

Annan som fångar intresse under Gävle-kvällen är Joke Face-sonen Versace Face som ställs mot derbykvalande Chestnut och Trumpie.

Saxbanan Åby bjuder på Global Agreement med två raka segrar och annan "tvårakare" är  Robert Bergh-tränade Grant Hall som efter sin Sverige-debut för tre starter sedan verkligen fått det att lossna.

Dela inlägg

Kommentera inlägg