• Hem
  • Redaktionen
  • MÅNDAG MORGON: Bebisarna gör upp om åtråvärda platser
1200Px Adrian Kolgjini
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Bebisarna gör upp om åtråvärda platser

Plötsligt har vi landat i november månad och ett tydligt tecken för senhösten är Svensk Uppfödningslöpning. Den här veckan, närmare bestämt tisdag, körs uttagningarna dit och bland annat ska det bli spännande att se Adrian Kolgjini med Urban Africa.

Jo, men visst är det något visst med uttagningslopp till klassiska storlopp. På tisdag är det dags för uttagningarna till Svensk Uppfödningslöpning. Givetvis är det på min hemmabana Jägersro allting händar och därtill är det V64-omgång.

Lopp 5, V64-2, kan möjligen vara det mest talangfulla loppet vi bjudits på i år. Jösses ett sånt fält!

Stall Kolgjini har en högintressant talang i Urban Africa. Mosaique Face-sonen imponerade rejält senast på 1.13,5a/1 640 meter och startar här från spår 9. Motståndet går inte av för hackor.
I samma uttagningslopp? Ja, där ser vi Svampen-vinnaren Tetrick Wania som varit kusligt vass och därtill ser vi även Svampen-tvåan Escada och stall Per Nordströms bidrag Julia Sisu.

Under tisdagskvällen ser vi även V75-vinnaren Versace Broline som i V64-1 regidebuterar för Linda Tovek mot Argo Lux och Catch Me A Winner.
-----
Stall Oscar Berglund har fått rejäl fart på stallet och senaste i raden är Dwayne Zet. På måndag lunchen regidebuterar även Mamba för stall Berglund, i lopp 4 på Rättvikstravets lunchtävlingar mot Jaguar Hill.

Denna onsdag är det Solvalla och Åby som styr V86-omgången. Redan i kvalet på Solvalla ser vi profiler; Timo Nurmos-tränade Man At Work, som inte tävlat sedan 8 augusti 2020, kvalspringer med Andreas Lövdal i sulkyn. 

Noterbart inför V86-tävlingarna; 
Kallblodskonungen Månlykke A.M. besöker Solvalla för andra gången i karriären. I Verners lopp tävlar han om 100 000 kronor i förstapris mot bland andra Grisle Odin G.L. och Nordsjö Odin. Loppet har schemalagts till lopp 5 med starttid 19:51 - därmed utanför V86-spelet.

Manlykke

Månlykke A.M.

V86-1 inleds med talangfulle treåringen Grant Hall som i V86-1 startar mot V75-vinnaren Rarity A.F. samt Piccadilly.
Locomites lopp med 100 000 kronor i förstapris körs i V86-2 där Vinci Nice strider mot Akilles Face och White Walker. Tre talanger som alla visat prov på hög kapacitet tidigt i karriären!

I V86-3 välkomnar vi Hipster K. till svensk travsport. Fyraåringen har hunnit göra tre starter på Meadowlands som alla resulterat i segrar. I sulkyn på onsdag sitter Johnny Takter upp och motståndet består bland annat av Kirsi Boko och Thai Sansa.
-----
Veckans kanske roligaste är möjligen i lopp 1 från Örebro på torsdag.
Här tävlingsdebuterar treåringen Innersniffen för stall Timo Nurmos med Jorma Kontio i sulkyn. Valacken gick för 400 000 kronor på Wenngarn år 2019. Mer stall Nurmos hittar vi i V64-1 där Global Winner återkommer efter vila. Sexåringen har två raka segrar och möter här Tonique och Twigs Caesar.

Najos Minne med 100 000 kronor körs i V64-5 och lockade i år sex hästar. Perpetuate strider här mot Beacon Kronos, Hombre D. och Global Beware.

Ha en fin start på veckan,
Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube