Måndag morgon: Baksmällan - början på årets finaste stund » 31 maj |…
  • Hem
  • Redaktionen
  • Måndag morgon: Baksmällan - början på årets finaste stund
Ostersund
Redaktion

Måndag morgon: Baksmällan - början på årets finaste stund

Måndag morgon dagen efter Elitloppet. En dag som oftast är en enda baksmälla. Tomhet med ett år kvar till nästa stora fest. På senare dar har jag däremot känt att det är NU som årets finaste stund är med oss. Med allt från norrlandsturnéer till mitt älskade Åbergs.

Visst har man upplevt flertalet måndagsmorgnar där jag sätter mig på ett svettigt X2000-tåg, lämnar Stockholm för färd hem mot Malmö. En dag där man fortfarande har en massvis av intryck kvar efter gårdagens fest på Solvalla.
Vad ska man nu göra med sitt liv, tänker man? Efter Elitloppet är allt bara "över". Finito. Topparna har givit oss en fartfylld och festlig helg och kvar sitter man nu på perrongen och stirrat ut i ett ingenting.

Baksmällan.
Ja, det var åtminstone så jag behandlade måndagarna efter Elitloppet förr. Lyckligtvis går sådant att förändra. Nu är måndagen för egen del en slags förfest istället för baksmälla. Det är början på årets finaste stund. Bakom oss ligger Paralympiatravet och Elitloppet, men framför oss? Hujeda mig.

Norrlandsturéerna med miljonlopp, Sprintermästarehelgen på Halmstad följt av Stochampionatspartyt på Axevalla och där jag personligen sedan har den stora festen i Hugo Åbergs Memorial. Elitloppet är givetvis en höjdare, men inte det som GÖR mitt travår numera.
Det är istället början på det riktigt gottiga som ligger framför oss.

Racing Brodda

Racing Brodda.

  • Veckan som kommer?

Början på det normala igen. Imorgon, 1 juni, släpps publik in igen på travbanorna och de får göra det på Eskilstunatravet. Vid deras V64-omgång ser vi stostjärnan Racing Brodda som ställs mot årsdebuterande Fort Knox som man verkligen hoppas får det att lösa sig i år.

På onsdag drar V86 ut på sin sommarturné och körs på onsdag från Åmåltravet som jag, med all respekt, upplever som landets tråkigaste travbana. Nåväl, en gång om året ska man väl klara av det...

Känn inte någon baksmälla nu, travvänner. Det är början på årets finaste stund.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg