Ludde mot 2 000 - och karriärsslutet » 21 maj | Nyhet - Travstugan.se
  • Hem
  • Ludde mot 2 000 - och karriärsslutet
Lutfi Kolgjini 2
Nyheter

Ludde mot 2 000 - och karriärsslutet

21 maj 2020

På torsdagen vann Lutfi Kolgjini med egentränade Neelix på hemmabanan Jägersro. Segern innebar att Kolgjini nu tagit 2 000 kusksegrar. Efter milstolpen meddelade "Ludde" att hans karriär är på väg mot slutet.

Lutfi Kolgjini har tillhört en av svensk travsports största profiler senaste 30 åren.
Kolgjini har firat framgångar med egentränade stjärnor som Viking Kronos, Going Kronos, Revenue, Raja Mirchi och Mosaique Face.

När det idag var eftermiddagstävlingar på hemmabanan Jägersro kunde "Ludde" fira framgångar med egentränade Neelix. I lopp 7 ledde ekipaget runt om på tiden 1.12,8a/2 140 meter vilket innebar att Kolgjini nu vunnit 2 000 travlopp.
– Jag vågar mycket i loppen och uppfattas nog som ganska oberäknelig och tuff av mina konkurrenter. En körstil som har gett mig många segrar, säger Lutfi Kolgjini på Svensk Travsports hemsida.

Efter eftermiddagens merit meddelade Lutfi Kolgjini att han nästa år tar tränarpension. 
Senaste åren har sonen Adrian Kolgjini tagit alltmer ansvar över rörelsen hemma på Vomb och tillsammans med brodern Dante är det nu meningen att de ska ta över sin fars stall helt och hållet.

I sin tränarkarriär har Lutfi Kolgjini tagit över 3 000 segrar - som även Stig H Johansson, Robert Bergh, Olle Goop, Åke Svanstedt, Kari Lähdekorpi och Peter Untersteiner klarat av.
Lutfi Kolgjini har både verkat som tränare, kusk och även uppfödare av travhästar.
– Jag började en gång i travet för att jag älskar att jobba med hästar. Att få vara med när ett föl föds och sedan utveckla det till en vinnare är fantastiskt.

Bland alla stora framgångar i karriären utmärker sig tvååringsloppet Svensk Uppfödningslöpning där han tagit sju tränarsegrar i, senast med Onceforall Face 2013 som han även körde själv. Kolgjini har bland annat även tagit två segrar i Svenskt Travderby med Joke Face 2010 och Mosaique Face 2013.

Den bästa han haft genom tiderna? Ja, svaret på den frågan har alltid varit Viking Kronos.

Dela inlägg

Kommentera