• Hem
  • Redaktionen
  • "Kuskvirtuosen tillbaka - nu vill jag se duon återförenad"
Piratentakter
Redaktion

"Kuskvirtuosen tillbaka - nu vill jag se duon återförenad"

Vi behövde det här. Vi behövde det nästan mer än nånsin. Googlar man kuskvirtuos får man upp en radda av bilder på Johnny Takter. Nu drömmer jag om att återse honom med On Track Piraten!

Även fast det på onsdag kväll och Jägersro arrangerar tävlingar så sitter man i en nedsjunken soffa och följer tävlingarna via ATG Live.
Ja, verkligheten har ju blivit sådan. Men att dra igång någon klagosång ska jag inte ge mig till. 

Malmö vaknade upp till ett gråtäcke över sig.
Molnen hopade sig över staden men ju längre dagen gick desto mer sprack det upp. Det var symboliskt för vad vi fick uppleva på Svensk Travsports hemsida.
I kompletteringslistan inför nästa tisdags tävlingar på Jägers lyckades jag återse Johnny Takters namn.
Länge trodde jag att namnet till sist skulle försvinna, men väl när startlistan dök upp på pränt så fanns hans namn med i tre av nästa tisdags lopp. Vi behövde det här!

Johnny Takter är möjligen den ende jag upplever kan hantera en travhäst på ett sätt som kan beskrivas som... vackert. Det är bara vackert på något sätt. Han är som en konstnär i sulkyn som varje gång målar världens vackraste tavla.
Vi behöver en sådan som Takter. Han är möjligen inte den mest verbale men tveklöst en av sportens främsta artister. För hela travsporten har det varit en förlust att vara utan honom. På tisdag får vi äntligen se hans konstnärliga händer igen.

  • När man tänker Johnny Takter dyker självfallet flera hästar upp i minnet. De flesta är från en svunnen tid, men visst finns där en profil som fortsatt är med oss; nämligen On Track Piraten. 

Piraten gör på onsdag kvällen karriärens 180:e start.
Den som skördat flest framgångar med dalahästen är givetvis Takter. 49 starter har de gjort tillsammans, tio fler än tränare Hans R Strömberg som är på andraplats. Senast vi såg ekipaget tillsammans var i Norrbottens Stora Pris. 18 juni 2018. 

Så fort jag fick syn på Takters comeback dök den här återsynen upp i mitt huvud; Jag vill se duon återförenad!

Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube