• Hem
  • Kusklegendaren bakom hemmajoker i Åbergs
Calle Crown
Nyheter

Kusklegendaren bakom hemmajoker i Åbergs

15 juli 2021

Med tolv dagar kvar till Hugo Åbergs Memorial gjorde Jägersro idag klart med ännu en inbjudan. Det är hemmajokern Calle Crown som blivit klar för miljonloppet. Kör hästen gör kusklegendaren Johnny Takter!

Tomas Malmqvist-tränade Calle Crown blev på torsdagen klar för Hugo Åbergs Memorial. Senast vi fick se sexåringen tävla i Sverige var 6 september 2018 under hans fyraåringssäsong. Senaste säsongerna har hingsten tävlat nere i Frankrike.

Tränare Malmqvist ser fram emot att välkomna tillbaka Great Challenger-sonen till Sverige igen:
– Jag tycker att det här ska bli jättekul. Jag vet inte hur fort han kan springa, men dagens Calle är en mycket bättre häst än den Calle som åkte ner till Frankrike som 4-åring, säger Tomas Malmqvist.
Sprinterdistans då?
– Han vann ett försök av Sprintermästaren på 10,3 och slog då Hambletonianvinnaren Perfect Spirit. Så ”Calle” klarar nog alla distanser, säger Malmqvist i pressmeddelandet.

Vidare meddelar Malmqvist att Calle Crown sedan ska vända ner mot ett par fina lopp i Frankrike igen. Att få en inbjudan till hemmabanans storlopp var dock för stor för att tacka nej till. 
Kör hästen kommer kusklegendaren Johnny Takter att göra. Senast Takter körde i Åbergs var 2018 när han slutade oplacerad med Volstead.
Johnny Takter har vunnit storloppet vid två tillfällen; 1985 bakom Matiné och 2015 med Creatine. 

Hugo Åbergs Memoiral innehåller därmed fyra hästar än så länge:

  • Alrajah One
  • Calle Crown
  • Very Kronos
  • Who's Who

I helgen blir även vinnarna i Årjängs Stora Sprinterlopp och St Michel Ajo klara för Åbergs om utifall vinnarkretsen vill.

Följ Travstugan på Youtube