• Hem
  • JUST NU: Travet fortsätter!
2 BE610 BB 0811 4 D1 B 9 F9 D E1 AF3784 B16 F
Nyheter

JUST NU: Travet fortsätter!

27 mars 2020

Efter senaste restriktionerna från statsminister Stefan Löfvén var det något oklart om travet skulle fortsätta tävla. Vid 17-tiden kom Svensk Travsport ut med beskedet att tävlingarna fortsätter.

Sedan utbrottet av Corona-viruset har majoriteten av travländerna runt om i Europa valt att inte tävla. Däremot har svenska travtävlingarna tävlat vidare som vanligt, fast med stänga publikområden.
Idag kom statsminister Stefan Löfvén ut med nya besked om restriktioner - något som under eftermiddagen satte frågetecken om svenska travet skulle fortsätta.

Vid 17-tiden, ungefär tre timmar efter beskedet, kom Svensk Travsport (ST) ut med beskedet att tävlingarna fortsätter.
– Vi delar självklart den oro som finns för ökad smittspridning i samhället och vikten av omsorg för riskgrupperna. Sedan den 12 mars är travtävlingar en strikt arbetsplats för travets tränare, kuskar, hästskötare och banpersonal – inte en allmän sammankomst, säger Maria Croon VD på ST i pressmeddelandet.

Vidare meddelar ST att de sedan flera veckor tillbaka infört åtgärder som ska kunna minska risken för smittspridning. Förutom stängda publikområden är det numera även bara tillåtit för aktiva att besöka stallbackarna.
– Många tusentals i Sverige har travsporten som sin verksamhet och arbetsplats. Vi värnar om alla dessa människors möjlighet till försörjning samtidigt som vi förhåller oss till det allvarliga läget samhället befinner sig i. Det är viktigt att de verksamheter som kan fortsätta på ett säkert sätt också gör det, avslutar Croon.

Anledningen till att travet kan fortsätta är att travbanan både är en arbetsplats och att travtävlingarna inte är en "allmän sammankomst" som sedan i eftermiddags är förbjudet för fler än 50 personer.

Pressmeddelandet går att läsas här!

Följ Travstugan på Youtube