Daniel Redén's V75-tips inför påskhelgen - Travstugan.se
  • Hem
  • INTERVJU: Daniel Redén om påskhelgens chanser
BB200531 BB217
Nyheter

INTERVJU: Daniel Redén om påskhelgens chanser

1 april 2021

Daniel Redén selar ut en hel armada under påskhelgen och därför ringde jag honom under torsdagslunchen. De sista hästarna (söndagen) svarade Thomas Hedlund på då Redén var tvungen att packa ordning till kvällens tävlingar på Gävle.

TORSDAG (GÄVLE)


V75-1 

12 Don't Mind Me är stallets hedershäst! Jag var nöjd med honom i årsdebuten då han såg fin ut och fick det ultimata loppet. Loppet tog han bra med och ska ju gå framåt med det i kroppen. Nu blev han dock bortlottad och jag har inga speciella krav på just den här hästen. Men det vore roligt om han kunde vara där framme, han har en rätt hög kapacitet. Jag tror det bli svårt att vara bland dom tre, men gör han ett bra lopp i skymundan är jag riktigt nljd. Han kommer tävla som han gjorde sist utrustningsmässigt. 

V75-2 

7 Bokli Rapp N.O var inte sig själv senast alltså. Allmänt tråkigt och han ville inte springa. Han har ju en riktigt bra kapacitet med humöret måste vara på topp om han ska slå dom där framme. Jag har ändrat om lite i träningen med honom och kört lite hårdare med honom själv i sanden. Det brukar ge bra utväxling men jag vågar inte ropa hej ändå. Jag har inte bestämt mig om jag ändrar balansen lite på honom. 

V75-4

3 Hilltop Hawk är en häst jag tror rätt mycket på. Nu kommer med två raka nu och meningen var att jag skulle tävla på med honom, men tyvärr hittade vi en hovböld och han har därmed fått tagit det lugnt ett tag. Eftersom han var så fin i debuten tror jag inte han har tappat så mycket ändå. Han nämligen riktigt fin hemma i sanden och det är klart jag tror han slutar långt där framme om allt är som det ska. Vi kommer inte att ändra någon utrustning på honom. 

V75-5

2 Deal Done Zet är väl en häst jag inte trott lika mycket på. Men han har överbevisat mig varje gång, vilket är riktigt roligt. Senast svarade han bra även om han fick ett rätt snällt lopp i ledningen. Jag får ge Örjan segern med, han vet ofta exakt hur mycket han har i hästarna alltså. Men när man kontrar på det sättet som ''Deal Done'' gjorde innebär det att man har en bra skalle. Jag har svårt att ställa in honom bland motståndet här men som han var senast så får man se honom med en bra chans. Han går precis som han gjorde förra onsdagen. 

V75-6

8 Magnificent Tooma kom rätt sent förra året till mig och han bara göra en start där han visade riktigt fin kapacitet. Efter loppet blev han lite sjuk och jag valde därför att vinterträna honom för att bygga till det här året istället. Han har blivit finare och finare under vintern och fått lägga på sig rätt mycket muskler, vilket är positivt. Nu har ha bricka åtta på volten och det är väl ett litet frågetecken faktiskt. Han kommer nog dock vara fin direkt här i debuten, jag gillar den här hästen skarpt. Det blir en vanligt vagn men utan skor. 


FREDAG (FÄRJESTAD)


V75-1 

4 Milady Grace är också en häst jag fick under förra säsongen som har mått bra av en rejäl vinterträning. Hon avslutade året på bästa sätt i Breeders Crown men med vinterträningen i kroppen känns hon faktiskt ännu finare och starkare hemma och hon har definitivt kapacitet att bli ännu bättre. Jag vet inte hur hon kommer att vara direkt i debuten men jag tror det inte ska vara några problem. Har inte bestämt mig hur jag gör kring huvudlaget om det blir norskt eller vanligt. 

V75-3 

2 Launch'Em har gjort två starter efter vinteruppehållet och stod för en fin insats på Mantorp senast. Valet att träna honom i vintern var bra då man riktigt ser att han fyllt ut kroppen mycket bättre nu. Dessutom visar han fina tävlingsegenskaper. Jag såg att det inte var så många hästar med, men vet inte riktigt vilka han möter. Går med barfota bak, vanlig vagn och can't see back muffar. 

V75-7 

3 Don Fanucci Zet gör årsdebut och det är klart jag vill se honom göra en bra prestation direkt här. Han är dock lurig i jobben, man kan köra honom på slaka tömmar. Får han dock en häst utvändigt om sig så en det annat. Jag håller den här hästen som en av de bästa i mitt stall och efter att han blev lite sjuk inför och efter derbyt förra året valde jag att ställa av honom. Vi har ändrat om lite hemma vilket han har tagit på ett bra sätt. Han har tränat fint i vinter även om han så sagt är lite halvflegmatisk när jag kör ensam i ledningen i sanden. Bike, barfota bak och helstängt. 


SÖNDAG (ROMME)

V75-3 

3 Epimetheus har gjort det bra varje gång han startat. De två senaste insatserna har varit väldigt plusbetonade, dels för att hästen sett rappare ut och också för att han visat styrka som krävs i dessa typer av lopp. Spåret är perfekt och risken för strul från start minskar så klart. Däremot är jag osäker på hur pass snabbt han kan öppna. Å andra sidan känns det som att hästen trivs bra med att attackera bakifrån och härifrån bör det kunna bli vettig löpning. Epimetheus är en häst under utveckling, men det här är ett bra klass II-lopp och det blir verkligen spännande att se hur han duger. Inga ändringar, säger Thomas Hedlund.

V75-4

12 Roli Eld kommer att tävla barfota runt om nu och det är en sak vi lite längtat efter. Självklart är uppgiften svår och det är inte realistiskt att tro att Roli Eld kan slå Månlykke, som står 20 meter före. Dessutom finns ju vinterns ärkerival B.W.Rune med och ska vi prata chanser, som jag egentligen aldrig vill, så tycker jag att Roli Eld har vettig chans att nypa en plats, säger Thomas Hedlund.

V75-6

6 Dwayne Zet kom ju bort direkt i volten senast och det var inte helt oväntat. Hästen är lite bynglig att handskas med och autostart passar bättre. Distansen har han presterat väl över förut och formmmässigt borde han ha snäppat upp ett hack från årsdebuten, även om han inte fick någon verklig genomkörare senast. Hästen kan flytta på sig bra första biten och jag tror inte att det blir några ändringar, säger Thomas Hedlund.

Spela med Travstugan

Under onsdagen spelade vi i Travstugan och Direkten Ryd in över 60.000 kronor på V86! Påsken har alltså startat på bästa sätt och nu ser vi mer tillförsikt fram emot dom fyra kvarvarande V75-omgångarna! Vill du hänga på? Klicka här för att komma till vårt andelslag.

Dela inlägg

Kommentera