• Hem
  • INFÖR V86: Rackham mot guldsäsong
Rackham
Nyheter

INFÖR V86: Rackham mot guldsäsong

28 mars 2022

På onsdagen körs V86 från Solvalla och Jägersro. På Malmöbanan återser vi Rackham som Christoffer Eriksson i år har hopp om en säsong i Gulddivisionen.

Ifjol fick Rackham sitt rejäla genombrott. Den bildsköne fuxen segrade bland annat överlägset 4 juni 2021 på topptiden 1.10,2a/1 640 meter och segrade inom V75 vid tre tillfällen. Säsongen avslutades med en kraftfull insats 20 november när han från bakspåret segrade i Silverdivisionen på 1.11,5a/2 140 meter.

Efter varit ifrån sedan dess gör Love You-sonen årsdebut i V86-1 på onsdagen.
– Det ska bli spännande att starta igång honom igen, säger tränaren Christoffer Eriksson.

Fjolårssäsongen innehöll ett par starka insatser. Kändes han sliten när säsongen var över?
– Nej, det tycker jag inte. Tanken var att starta honom i Frankrike under vintern men vi fick så tråkigt väder tidigt i december med snö och kallt och då kändes det lite överkurs att träna honom för fullt med broddskor. Då ställde vi av honom istället.
Jag har länge haft koll på hans anmälning till onsdagens lopp, hur har förberedelserna gått?
– Allting har flutit på bra hela tiden och det här loppet låg rätt så bra i tiden. Det är bra att börja här också så han kan stå kvar i Silverdivisonen om han skulle vinna. Han behöver så klart tävla tajt och mycket för att bli så bra som möjligt.

"Förlorar inte i full form - men är som sagt årsdebut"

Vad kan du förvänta dig av honom på onsdag?
– Jag förväntar mig att han gör ett bra lopp. Det är klart att han inte kommer vara i någon toppform och det ska han inte vara heller. Vi körde 15/2 000 meter med honom förra veckan och för honom är det ett bra träningsjobb. Man brukar inte kunna köra dom farterna i träning, så jag tror ändå han kommer vara ganska bra. Det är klart... Hade han varit i full form hade inte han förlorat det här loppet. Men det är som sagt årsdebut och han behöver tävla. 

Det är V75 på Jägersro 9 april, ligger fokuset dit där efter det här?
– Ja, det är tanken att han ska få det här loppet så han kan vara riktigt bra form. Jag vet att han blir lite vassare när han tävlar igång. Jag hoppas och tror det är en häst för helt andra lopp under årets gång. Nu på onsdag är det inte hela världen om han inte vinner.
Hur pass mycket vill du liksom... tömma honom på onsdag? Kan du tänka dig vara lite tuff mot honom?

– Alltså han behöver ju bli trött för att bli bättre. Det är inte så att han kommer sitta femte invändigt. Sen kan det vara så att han inte har den farten och spänsten att han kan vinna utvändigt ledaren mot hästar i full form. Det är tänkt att han ska tävla och han blir lite vassare. Så det är inte aktuellt att inte tävla med honom.

Finns det några uppsatta mål med honom under året?
– Nu är det ju att han står kvar i Silver vilket är tacksamt att liksom börja där. Vi har ju förväntan och tro att han ska växa in i högsta klassen. Det är i de största loppen han ska vara med i.
Det har alltid känts att han är något för Guldklassen?

– Ja, i höstas så visade han klass och kunskap som hade räckt i högsta klassen och nu väntar man sig ju att han ska ta ytterligare steg och det ser ut som att kroppen är lite bättre nu. Det ska nog stabilisera sig för hans del.

V86 rekord

Christoffer Eriksson startar även med Protector Tile som i V86-7 startar från spår 11 över kort distans. 
Här är däremot dagsformen ett stort frågetecken efter senaste prestationerna;

– Han har inte alls fått till det under vintern av olika anledningar. Han känns formstark och bra och startade förra tisdagen på Jägersro och då gled norska huvudlaget ner innan starten och då slog han ihop och felade när bilen stack iväg. Jag tror nog han är i bra författning just nu, men det är fel förutsättningar med tråkigt spår på kort distans.
– Han behöver tävla och nu är han med utan krav och det är nog vettigt för honom den här gången. Från den här förutsättningen den här gången så är 3-4a bra för hans del.

Följ Travstugan på Youtube