• Hem
 • INFÖR V75: Världsrekord-jakt i Gulddivisionen!
Click Bait
Nyheter

INFÖR V75: Världsrekord-jakt i Gulddivisionen!

6 september 2021

Vi gör oss redo för en fartfylld lördag nästa helg när Bollnäs, med ett av landets bästa banor, arrangerar V75! I Gulddivisionen ska det bli jakt mot världsrekord och det är ett högintressant fält som gör upp. Här är tidig koll, lopp för lopp:

V75-1

En som är inne i en ruggig utveckling är 2 Final Whistle. Han har visat att han kan hantera olika distanser och även stöta på tuffare motstånd och gå i mål som vinnaren. Han är i toppform för dagen och blir inte enkel att tas med här.

Läget är inte det bästa för 4 Hunter Montana, men man ska ha honom i åtanke den här gången. Det låter hoppfullt från stall Goop kring hur bra sjuåringen kan bli och med två lopp i kroppen kan han vara aktuell nu. Så länge Björn Goop ordnar utgångsläget så tror jag de slutar långt framme.

11 Reven Dejavu åter från bakspår är ju lite vanskligt, men distansen är till stor fördel för femåringen som kommer gå starkt ute i spåren!

   V75-2

   Björn Steinseth tar åter resan över till Sverige med 8 Nårje som nu fått en genomkörare i kroppen efter 1,5 månaders uppehåll. Han är inte helt pålitlig men felfritt ska chansen vara mycket god här. Definitivt en sjuåring med alldeles för lite pengar på kontot, sett till kapaciteten han besitter.

   2 Åstas Gotthard tog efterlängtad seger senast och är intressant från startvolten. Från den bakre är det givetvis 12 Tangen Frikk som är den som främst lockar intresset till sig. Jimmy Jonsson sitter åter upp som skött styrningarna briljant de senaste fyra starterna med sjuåringen. 
   13 Tangen Töff
   visade ruggande form senast och får åter springa barfota runt om nu!

       V75-3

       Jag har verkligen gillat insatserna från 7 Double O.Seven i de två senaste starterna. Från spår 8 i volten gjorde han vad han kunde senast och slutade ändå tvåa på V75. Spår sju här är ju inte tipptopp och med spår längre in mot vingen tror jag det hade varit toppchans - nu får det bara vara bra chans...! 
       Jag tror han är av kapaciteten att han kan vända ut och in på allt här.

       4 Santos de Castella är mer stark än snabb men det är den klara utmanaren till Double O.Seven. 11 Grand Canyon Sisu är rejält missgynnad av bakspåret, men vid gardering av loppet är han ett självklart streck ändå. Han har löst den här uppgiften förr; bakspår över kort distans.

       Ew7h Ic XWQA Mum N

       V75-4

       1 Muzzle The Yakker ska först och främst sköta sig vilket är långt ifrån en självklarhet. Med spår 1 i volten tror jag ändå att Örjan Kihlström kan få iväg fyraåringen och hon är verkligen betydligt bättre än raden.

       Erik Adielsson sitter upp bakom 3 Beauty Super Nova som gick på i lite väl hög fart i ledningen senast och tröttnade något på upploppet. Härifrån borde hon hamna perfekt till i rygg och femåringen är tidigt segerbud för mig.
       Oskar J Andersson, som tränar Beauty Super Nova, kör själv 14 Luna Nera Doc som senast satt pyrt till på innerspåret med varvet kvar men Andersson lyckades hitta ut in mot upploppet och där stoet spurtade hem segern.

       15 Alexi Quick är van vid tuffare motstånd än vad hon ställs mot här och för hennes det är det främst läget som är motståndaren. Hon ska kunna göra upp om det den här gången.

           V75-5

           1 The Bald Eagle går åter iväg från innerspår på V75 likt senast. Då liksom nu kommer Mats E Djuse försvara innerspåret och sedan köras där så länge det går. Mötte "övermakt" i form av Rackham senast och den här gången är det inte lika stentufft.

           4 Van Gogh Z.S. kördes bak i kön senast från bakspåret men gick väldigt vasst ute i spåren över sista 300 meterna. I samma lopp startade även 8 Eddy West som även den här gången får tuffaste utgångsläget - däremot är distansen 500 meter längre nu. 12 Fort Knox är verkligen på gång men från det här läget känns det svårt.

             V75-6

             Med dryga månaden ifrån tävlingsbanan regidebuterade 5 Moses för Håkan K Persson senast och gjorde med bravur och enkel seger. Han ska verkligen bli spännande att se nu med den insatsen i kroppen! 

             4 Xanthis de Roi var ute i tufft fält senast men gick jättebra som tvåa! 11 J.J.Stitch sjabblade i galopp senast men radade upp segrarna före det. Nu går han iväg från bakspår vilket han inte gjort på sina nio senaste starter. Ovant minsann men fyraåringen är inne i en stark utveckling och det kanske bara är till hans fördel att få gå bakifrån den här gången!?

             V75-7

             3 Milliondollarrhyme var lite väl för pigg senast på Gävletravet och tar här nya tag. Det är givetvis väldigt spännande att Ulf Ohlsson förstärker den här gången och från ledningen är detta ekipaget att slå. Det blir spännande att se 5 Brother Bill från framspåret den här gången. När han senast fick göra det var näst senast och då var han riktigt fin.

             7 Click Bait är lagom spårtorsk och frågan är om han hinner fram och snuvar Milliondollarrhyme på ledningen? Stall Melander rycker åter skorna runt om på femåringen. 10 Diamanten tog efterlängtad seger senast och känns lite på gång igen! 
             12 Milligan's School
             blev åter den som förlorade i spårlotten, men han har ju löst liknande uppgifter förr och garderar man är han nog ändå värd att se upp för!