• Hem
 • INFÖR V75: Tillbaka från Frankrike - ut i Guld direkt
Ingo 1
Nyheter

INFÖR V75: Tillbaka från Frankrike - ut i Guld direkt

12 januari 2023

Efter längre tid i Frankrike är Ingo tillbaka i Sverige igen. På lördag går han direkt ut i Gulddivisionen på Kalmartravet.

Senast vi såg Ingo i svenska startlistorna var 25 september 2021. Då slutade han åtta i Silverdivisionsfinal på Solvalla. 

På lördag är det en helt annan Ingo som är tillbaka - och det i Gulddivisionen.
- Där var inga riktiga superlopp där nere för honom och han har varit där nu ett tag så det kan nog vara skönt för honom att komma hem och få lite miljöombyte, säger tränaren Christoffer Eriksson.

 • Har du överraskats själv över hur bra det gått för honom där nere?

- Det får man nog säga. Han var nere en sväng för två vintrar sen och gjorde bra lopp då där han vann ett av fem lopp. Då var man mer förvånad över att han fungerade så pass bra. Sen var han hemma i Sverige på sommaren 2021 och gick okej utan att glänsa - sen har det varit enorm höjning det här året han varit nere. Tuffa rejäla lopp och tagit steg.

 • Efter långa perioden i Frankrike, har du märkt av någon skillnad på honom nu hemma i träningen?

- Han är mycket tuffare och rejäl och klarar mer. Hästen har utvecklats bra så det har inte varit det att loppen passat bättre där nere utan han är en bättre häst också helt klart.

 • Det är första starten på 1,5 månad på lördag och han går ut direkt i Guld mot Aetos Kronos och Heart of Steel - vad kan du kräva av honom, tror du?

- Han gick ett banjobb förra onsdagen i 16-tempo/2 000 meter på Jägersro och jag var nöjd med honom. Han är nog förberedd på det viset, men han har tävlat barfota så länge jag kan komma ihåg det så det blir ju lite annorlunda med skor. Det blir mer spännande se hur han fungerar och hur han står sig mot dessa. Mer av ett test.

 • Hårdheten han fått senaste året, är det något du kan tänka dig nyttja i loppet?

- Det är det man hoppas på. Att han blivit tuffare och tål mer. I Frankrike orkade han göra mycket i loppen och det har han aldrig fixat förr. Man hoppas att han tagit med sig det. 

V75

5 Hurricane River (V75-6)

 • Såg jättefin ut med dig i Halmstad näst senast och såg stark ut innan galoppen kom med Åke Svanstedt senast - känner du att han är i toppform?

- Känns som han varit där en bra stund. Han har en svag punkt när han kommer ute i banan in i svängarna. Är man inte beredd på det så bromsar han till på ett steg utan att man hinner reagera. Så har han gjort för mig också i Frankrike en gång. Annars känns han väldigt bra.

 • Kan galoppen därför ha kommit lite eftersom att Svanstedt inte kände till hästen?

- Det tror jag. Han körde rätt så hårt över långsidan och tar man bara runt svängarna så går han till mål. Han hade segerstridit utan galoppen, som det såg ut.

 • Spår 5 nu över kort distans, hur ser du på det?

- Han har bra form och får vi hitta ner och får ett bra lopp så kommer han nog vara med där framme.

  9 Seventh Heaven (V75-7)

  - Hon gav upp lite senast, säger Eriksson om förra insatsen och fortsätter:

  - Vi opererade halsen på henne i somras och antagligen har hon inte riktigt fått luft tidigare och det sitter nog lite i huvudet på henne fortfarande. Hon är samarbetsvillig men samtidigt måste det gå hennes väg. Som senast blev det långt fram på innerspår och sen skulle jag ta i henne hårt för att backa mig runt en häst 800 meter kvar och då slutade hon ta i redan där. Där var nog krafter kvar i henne om hon hade velat.

  • Med tanke på hur vass hon kan vara om hon får spara speeden - är spår 9 perfekt då, tror du?

  - Ja, det är ett bra spår för du sparar ju speeden. Enda man kan hoppas på är att få bra lopp utan ödsla krafter från början. Skulle det bli högt tempo och hon får ett perfekt lopp kan hon mycket väl vinna ett sånt här lopp när hon vaknat på rätt humör.
  - Jag tror det är bra för henne att möta bättre hästar för då slipper hon göra mycket själv. Hon är tempostark på det viset. 

  • Av dina tre på lördag, är det Hurricane River du "kräver" mest av?

  - Han är kanske den på förhand som jag tycker har bäst möjlighet även fast alla tre känns bra. De känns fina och så och det är därför vi anmält till V75.