• Hem
 • INFÖR V75: Storslagen travsport på Åby!
Ew7h Ic XWQA Mum N
Nyheter

INFÖR V75: Storslagen travsport på Åby!

4 oktober 2021

Åbytravet bjuder verkligen upp till rejäl travfest nästa lördag! Svenskt Mästerskap, sto-SM och framförallt Europaderbyt gör att dagen är en enda stor höjdpunkt! Här är tidiga kollen till V75:

V75-1

 • Yngst är bara bäst!?

Sto-SM sätter fart på V75-dagen och loppets yngsta sto kan möjligen även vara lösningen. Derbysto-vinnaren 5 Honey Mearas tar sig an stoeliten och trots orutinen av den klassen ser jag henne ändå som ett hett segerbud här. Stoet är av hög klass och kommer sitta perfekt till från det här läget. Yngst kan mycket väl vara bäst!

11 Mellby Free lyfter jag ofta fram och stoet kommer från en riktigt bra insats i självaste Gulddivisionen senast. Stoet gick ut i avancemang med halvvarvet kvar men hamnade i trött rygg. När Björn Goop fick gå ut i fjärdespår(!) in mot upploppet flög Mellby Free fram och utmanade vinnaren Missle Hill.

V75-2

Alessandro Gocciadoro är på plats med fina hästar och här kör han 2 Cobra Killer Gar som tveklöst blir hästen att slå. Jag tror treåringen kan stå för en uppvisning här. 
4 Ivensong
kommer från en stark seger på Vincennes och David Thomain kommer knappast låta Gocciadoro lura hem det här utan en kamp.

Stall Nurmos med 3 Ciak Bi startar mellan dessa två och planeras åter köra barfota runt om. Fyra segrar på sju starter är resultatet för 11 Miss Irma som senast med stark inställning kämpade hem segern över upploppet på Åby. 

  V75-3

  4 Uncle Töll visade senast att han minsann trivs i monté och nu ska han ut i monté-SM och hävda sig. Mycket intressant bud i det här loppet! 3 Mindyourvalue W.F. med Eric Raffin på ryggen blir givetvis mycket spännande och lita på att det kommer vara påställt den här gången! Det kan mycket väl bli en uppvisning.
  Imponerande 5 Polycrates Face har radat upp segrarna och är möjligen den bästa montéhästen i landet just nu, sett till vad han uträttat! Med den segerraden är Polycrates Face jätteintressant i loppet.

  2 Rajesh Face vet vi vad han kan uträtta de dagar han är i ordning, inte minst inom montén.

   V75-4

   3 Power Lane och 5 Bravo Sabotage är de som spontant är främsta buden i det här ungdoms-SM - men den man ska se upp för är 9 Gerben som Magnus A Djuse sitter upp bakom. Snacka om att det snart blir V75-seger på den fronten. För den djärve kan detta vara chansspiken. 

    V75-5

    Elitloppsvinnaren 7 Don Fanucci Zet fick inte tur i spårlotten här, men jag tycker ändå han är den att slå här. Jag förväntar mig givetvis att han är i topptrim inför den här uppgiften och då är det inte många som slår honom!

    6 Aetos Kronos är utmanaren som även är i toppform för dagen och Magnus A Djuse känner hästen utan och innan nu efter ett par framgångsrika starter tillsammans. För mig står dessa två ut lite i fältet!
    För loppets bästa är det även intressant att Alessandro Gocciadoro har spår invändigt om dessa två med sin 3 Amornero Roc!

      V75-6

      2 San Moteur övertygade och vann mycket enkelt i sin uttagning på Solvalla. Han har läget till sin fördel här och kommer ge segerbudet en kamp...

      För visst är det så.... 4 Calgary Games står i en klass för sig och visade åter senast att han är stjärnan för dagen. Med tanke på intrycket, prestationerna och pampigheten han besitter så blir han oerhört svårslagen i Europaderbyt!
      3 Hirondelle Sibey
      är givetvis även värd att nämnas som vann enkelt på Vincennes på topptid!

      V75-7

      Fjolårsvinnaren 10 Very Kronos gick klart godkänt senast från utvändigt ledaren och det blev slutligen tredjeplats. Den här gången från bakspåret tror jag dock inte att Erik Adielsson gör liknande manöver och för mig är Very Kronos alltid ett segerbud!

      7 Esprit Sisu var imponerande senast och det är verkligen dags att ta honom på allvar i det skicket han är i för dagen! Annan bra senast är 8 Milliondollarrhyme som åter kommer få gå vasst ute i spåren. Intrycket sista 300 meterna senast var ruggigt.
      12 Born Unicorn
      har gjort mer eller mindre allt rätt den här säsongen och testar på topparna i svensk travsport nu! Annan joker i fältet är 4 Upstate Face som efter två starter med skor på bakhovarna nu åter körs barfota runt om! Alltid kul med Kolgjini-inslag i dessa loppen.