• Hem
 • INFÖR V75: Stoet mot Tangen Haap i Kampen!
Tangen haap
Nyheter

INFÖR V75: Stoet mot Tangen Haap i Kampen!

14 september 2021

Det är Färjestad som står som V75-värd nästa lördag och i V75-6 är det Unionskampen som gäller. Stoet Åsrud Vilja ska har strida mot Elitkampen-vinnaren Tangen Haap som den här gången körs av Erik Adielsson! Här är tidig tanke lopp för lopp inför lördag:

V75-1

Många trodde det skulle vara dags för 1 Beartime senast men där han sjabblade till det. Nu är det spår 1 över korta distansen och visst kommer det smälla när som helst för honom på V75.
2 Sandsjöns Enzo
testar åter på korta distansen vilket han inte gjort sedan oktober ifjol. Har visat höga toppar vid sina två segrar i år men även djupa dalar. Svårbedömd men intressant från det här läget.

4 Önas Nougat tog tidigt ledningen senast och lyckades därifrån hålla undan och är på helt rätt väg igen i formen. 5 Bo C. är tillbaka i Sverige igen efter längre Frankrike-äventyr. Vi vet ju alla vad han kan uträtta på ovalen, men visst är det svårt att veta vart man har honom nu i sin första start sedan november ifjol.

V75-2

Man gjorde väl inte vågen under värmning och provstart men väl när det var dags för lopp så visade 2 Mister K.O.Z. varför han vunnit fem av sju starter i år. Inställningen är det verkligen inget fel på och med det här utgångsläget över korta distansen är han givetvis segerbudet. 

5 Emperor testades i ledningen på V75 senast men hade inget att ge över upploppsrakan. Han var godkänd men inte mer och kan bättre än så. Bakom förstahästen är Emperor tidigt garderingsstreck den här gången. 
Stall Roger Wahlman har två intressanta bud i loppet i form av 4 Habrik Am och 7 Perfect Score Ås. Båda har visat så pass mycket den här säsongen att man ska ta de på allvar.

12 Kenzoki Boko har gjort det riktigt bra vid sommarens tre starter. Återkommer nu efter 2,5 månads vila och från spår 12 över kort blir det genast svårt.

V75-3

V75-legendaren 1 Disco Volante återkommer efter tre månaders uppehåll. I comebacken fick han nu spår 1 bakom bilen och således är han att räkna med direkt. Åttaåringen körs barfota runt om och försvarar han innerspåret kan det räcka väldigt långt.

4 Missle Hill testade ovan distans senast i Sommartravets final. Satt i rygg på trött Cyber Lane över slutvarvet och när Örjan Kihlström vek ut i tredjespår in mot upploppet gick Missle Hill riktigt vasst som tvåa. Kort distans är hans grej och givet segerbud den här gången. 6 Gareth Boko har genom hela säsongen varit ute i tuffa lopp och har väl gjort helt okej ifrån sig. Lite mer överkomligt emot den här gången...

Missle Hill

Missle Hill.

V75-4

Robert Bergh hoppas säkert att hans 4 Crazy First Love är i ordning nu. Sexåringen har fått två lopp i kroppen i nya regin och ska nu köras barfota runt om för andra gången i karriärens 18:e start. 

5 Ornello har inte haft någon bra säsong där det mesta strulat. Senat på Halmstad fick han det äntligen att lossna där Conrad Luguaer tidigt tog ledningen och styrde hela vägen runt. Trivs över dessa längre distanserna och ska bli intressant se hur han följer upp segern.
På samma volt har vi 6 Mystic Mom som alltid är ute i tuffa lopp och 7 Cruise har fått två lopp i kroppen efter nån veckas uppehåll och testas barfota runt om den här gången.

Streckar man på är givetvis även 13 Digital Class given som väl är en av de som verkligen samlat ihop till en fullträff snart.

     V75-5

     2 Bugatti Miles hamnade dirket pyrt till senast, satt bak i kön men när sedan Per Lennartsson avancerade över slutvarvet gick femåringen riktigt starkt och kunde avgöra precis innan målgång. Femåringen går framåt rejält med det loppet i kroppen och med perfekt läge nu är han den att slå. 

     3 Teton Nikkis Man ska verkligen tas på stort allvar som övertygat rejält i två raka segrar. Körs nu av Jorma Kontio som kört valacken förr. Frågetecknet som kan hägra nu är att han är anmäld med skor runt om för första gången i år.
     9 Tattoo Avenger
     fick perfekt resa i andraspår senast, avancerade ut i tredjespår med halvvarvet kvar och visade styrkan när han över upploppet spurtade hem V75-segern. Ej omöjligt det blir liknande resa för honom här.

       V75-6

       Man gillar verkligen 3 Åsrud Vilja, det här stentuffa stoet som här gör sin blott tredje start för säsongen. Stormtrivs med Örjan Kihlström i sulkyn och ska köras barfota fram nu. Jag tror elvaåringen kan strida hem Unionskampen efter att tidigt ta hand om ledningen och slipper en sådan som Månlykke A.M..

       Det som är mest intressant är givetvis att Erik Adielsson får sitta upp bakom 5 Tangen Haap som vid en bra dag på jobbet tveklöst ska kunna göra upp om det. 
       Bakom de två ska man även tänka på 2 Kleppe Fanden som näst senast vann i norska kallblodseliten från ledningen och upprepade detta i litet fält senast. Han är i toppform för dagen och kusken Kjetil Djöseland kommer givetvis försöka utmana från det här läget.

       V75-7

       1 Mister Donald har haft en del stolpe ut under säsongen men det ska verkligen bli intressant se honom här. Spår 1 över 2 640 meter och där Björn Goop rycker skorna runt om. Visst kommer försöket göras att leda detta mycket länge. 

       Det var en mycket övertygande 2 Oracle Tile som segrade vid Åby Stora Pris-dagen senast som när motbudet Maestro Crowe galopperade från ledningen kopplade greppet om loppet och vann sedan enkelt. Ska givetvis räknas tidigt igen.
       6 Gogobet Sisu
       har höga toppar när han är i ordning och 2 640 meter passar honom perfekt! Ska det bli en jätteöverraskning i avslutningen vurmar jag som ofta för 9 Great Winner som även den här gången garanterat kommer bli bortglömd av majoriteten!