• Hem
  • INFÖR V75: Stjärntätt miljonlopp avslutar!
Ew7h Ic XWQA Mum N
Nyheter

INFÖR V75: Stjärntätt miljonlopp avslutar!

14 juni 2021

V75 i kvällssolen är vad som väntar nästa lördag när Östersund arrangerar. Kalaset sätter fart 19:30 och avslutas med miljonloppet Norrbottens Stora Pris som lockat till sig flera stjärnor! Här är tidig koll, lopp för lopp:

V75-1

Petri Salmela har två bidrag i loppet, 6 Amperage Hanover och framförallt 7 Leave Your Sox On. Sistnämnde är den mest segeraktuelle av de två med två raka segrar och Mika Forss laddar givetvis framåt från det här läget i volten.

10 Gogobet Sisu var inte sitt rätta jag i lördags och eftersom femåringen redan är anmäld hit igen så är det bara att ta nya tag. Örjan Kihlström i sulkyn för första gången är givetvis spännande! 12 Reven Dejavu ska man inte nonchalera om man garderar. 

                  V75-2

                  Björn Goop får åter styra 1 Sundbo Nova som han vid senaste starten tillsammans vann med. Sexåriga stoet har varit bra hela våren och från läget här är hon tidigt segerbud.
                  3 G.G.Ojjdo
                  överraskade oss alla i lördags där sjuåringen tog karriärens främsta seger. Ska så klart bli intressant se hur sjuåringen följer upp det här.

                  5 Kong Henry tog efterlängtad seger senast och förstärks nu med Örjan Kihlström! 8 Bol Brage ska det främst lösa sig med spår 8 men har ju två raka segrar!
                  11 Guli Roy
                  var det inget riktigt tryck i på Solvalla senast och tyckte heller inte sexåringen var bra näst senast. I samma lopp på Solvalla startade 13 Guli Rubin som Erik Adielsson styrde perfekt med hela vägen och trots "bara" andraplatsen så var det en bra insats.

                                    V75-3

                                    • Klass 2 kommer kräva sina streck!

                                    Tomas Pettersson har bra snurr på stallet och kör här 2 The World Is Mine som har två raka segrar. 
                                    4 Nicois du Gull
                                    gjorde det riktigt starkt på V86 senast och den som i grunden är bäst i loppet, 7 Pewdiepie, har fått ett jobbigt läge här vilket kan öppna upp loppet.

                                    Vid gardering i loppet ska man även ha 10 Soleil d'Inverne i åtanke som varit bra i tre raka lopp nu och får springa utan skor på hovarna den här gången!

                                          V75-4

                                          1 Todays Estelle gick utvändigt ledaren större delen av senaste loppet och kunde med stark inställning koppla greppet över upploppet till enkel seger. Stoet ska väl vara den man främst ska räkna med av de tre från startvolten. Sjuåringen är anmäld barfota runt om för första gången!

                                          8 Lovely O.O. är i bra form för dagen men sjabblade bort sig direkt i lördags. Nya tag här! 
                                          10 Balsamine Font
                                          håller jag högt, framförallt i den här omgivningen, men är oerhört opålitlig och trots att fyraåringen är miljonärska så har hon garanterat hoppat bort mycket pengar i karriären. Skor runt om den här gången och jag tror hon kommer flyga lågt sista varvet.

                                          Noterbart i övrigt är att hemmatränaren Hanna Olofsson har fem hästar till start! Olofsson själv kör 15 Ava som svarade för en klassisk "nästagångare" senast.

                                            V75-5

                                            • Hemmahoppet mot ny viktoria?
                                              5 Swagger
                                              har verkligen fått fart på karriären hos Sandra Eriksson och har hela våren radat upp segrarna. När V75 nu besöker hemmabanan Boden siktar Eriksson givetvis på att segerstrida.

                                            Räkna med att 2 Syoss kommer köras offensivt den här gången som förutom näst senast varit väldigt bra sedan han kom tillbaka i april. 6 Astronascente Zac är aningen ojämn av sig men tycker ändå han får godkänt senast i finalerna. Nu kör Björn Goop honom igen och det var just under sommaren ifjol som han var som bäst och han har rett ut svårare uppgifter än denna.

                                                V75-6

                                                3 Cab Lane föll som stor favorit senast där han tidigt tog hand om ledningen men låg på lite väl hårt och hade slut på krafterna sista halvvarvet. Håller han ordning på energin här så tror jag han tar snabb revansch, men visst ska man tänka en gång extra...

                                                7 Ivory di Quattro ska kunna göra sig mer rättvisa här än vad han gjorde i Harpers. 8 Upstate Face är en riktigt stark femåring som aldrig varit bättre än vad han är nu. Spännande med Erik Adielsson i sulkyn.
                                                De två "kantbollarna" i loppet är 1 Balotelli Crown (grym senast!) och 2 Everest Sisu som båda är i toppform för dagen och har fått perfekta lägen!

                                                V75-7 - Norrbottens Stora Pris

                                                • Perfekt läge nu - jag tror givetvis mest på min favorit.

                                                Min ohotade favorit inom travsporten just nu är 2 Very Kronos. Han var inte alls sitt rätta jag i Elitloppet och hamnade dessutom pyrt till. Nu är utgångsläget perfekt över en distans han hanterar mer än väl. Härifrån tror jag väldigt mycket på Very Kronos!

                                                4 Moni Viking var godkänd som femma i Elitloppet och en som verkligen gjorde sig rättvisa var 5 Gareth Boko som slutade trea. Just Gareth Boko har varit i lysande författning och kommer vara vass under slutvarvet här med.
                                                7 Vernissage Grif
                                                imponerade i lördags och visade att han skulle varit med i Elitloppet. Gocciadoro har sjuåringen i toppform och kommer givetvis köra så det ryker!

                                                Följ Travstugan på Youtube