• Hem
  • INFÖR V75: Snabbkoll på Uhrberg-stallet
Thomas Uhrberg
Nyheter

INFÖR V75: Snabbkoll på Uhrberg-stallet

10 augusti 2022

Det är klassig V75 som väntar oss på lördag och jackpot! Thomas Uhrberg har med tre egna hästar och kör därtill Midnight Special. Vi tog en snabbkoll med Uhrberg!

1 BISCUIT OCH 13 NOVA MAHIRON (V75-4, 2 140m/volt)

Biscuit startade i Stochampionatsuttagning senast, men där hon inte helt kom in i loppet?
- Hon har inte startat många gånger efter startbil och var första gången med bakspår, så hon fick mycket grus på sig. Hon bromsade från start och tappade position och sen var det inget tempo. Det blev helt fel.
Näst senast på V75 i Kalmar var hon jättebra och kliva iväg bra ur volten har hon visat förr. Vad kan du kräva av henne på lördag, tror du?

- Hon gick en 13-tid i volt där i Kalmar och det räcker här med. Hon är ganska dryg av sig och går in i mål så jag har ingen anledning att vara negativ till henne. 
Spår 1 i volten och möter 6 Faeza Zet där framme, känner du ändå att din är redo att "dra tåget" eller ser du hellre rygg?

- Njae, jag kommer köra! Jag har ingen anledning att göra det enkelt för den.
Svårt veta på förhand, men barfota runt om för första gången nu. Vad kan det göra på henne?

- Vet man aldrig 100, men jag tror det ska funka. Och går hon bra på lördag så blir det senare Stoderbykvalen.

"Hon blir livsfarlig - är en jättebra häst"

13 Nova Mahiron räckte inte hela vägen, men första starten på ett tag. Var du ändå nöjd med comebacken?
- Hon hade inte startat på ett tag och haft en lättare sårskada så jag var nöjd med det. Dels var det tuff öppning och satt tidigt i ledning från 20m-tillägg och sen blev det hård körning 600 meter kvar. Det kom någon outsider sista biten så jag tyckte hon gick bra.
Hon har varit bra i stort sett alla sina starter och läget är perfekt. Känner du höga förhoppningar här?

- Hon är väldigt bra från start och får André (Eklundh) en bra position så blir hon livsfarlig. Det är en jättebra häst.
Du lånar ut henne för första gången ja.

- Ja, jag hade kört henne men jag är ju uppfödare på Biscuit och äger liten del så jag är nödd att köra henne. Av de två är det Nova Mahiron som är meriterna, så att säga.

V75

9 STENSON (V75-5, 2 140 m/auto)

Hans två andraplatser på senaste bakom Zorro Wind och nästsenast bakom Charliebrown Effe har varit riktigt bra, har du varit nöjd med honom även fast det inte blivit segrar av det?
- Han har blivit bättre och bättre hela året. Han är stark av sig hästen. 
Nu slipper ni förhoppningsvis göra jobbet härifrån på lördag, hur ser du på uppgiften?

- Det är lockande att rygga 1 Santos de Castella och jag hoppas få position ganska långt fram. Håller den ledningen är det fint sitta bakom. Stenson har öppnat bra men är inte så där jättejättesnabb.
Han duger ju ändå rätt långt i klassen?

- Ja, det måste man säga. Jag hade också lite otur senast för Flemming Jensen med C.You Again markerade lite att han ville köra i ledningen och då tog jag upp. Sen var det försent att köra igen så jag blev lite lurad. Sen släppte han ändå till Zorro Wind - det hade varit bättre för både Jensen och mig om han släppt till mig.

1 MIDNIGHT SPECIAL - tränare Helena Burman) (V75-3, 2 140 m/auto)

Du kör även Midnight Special som du kört på slutet. Ni ledde länge senast men där han sjabblade till kort innan målgång?
- Ja, han var inte riktigt fräsch för dagen och bröt ut och galopperade till slut. Han betedde sig lite konstigt, men annars var han jättebra i Årjäng.
Och nu blir det ju sannolikt innerspåret hela vägen härifrån.

- Ja, det kan vara jättebra för den hästen för han har aldrig haft ett bra läge och en sådan som Hidalgo Heldia tror jag inte det blir bra med bakspår för.