• Hem
  • INFÖR V75: Självkritisk Dunder med två jackpot-bud
Dunder
Nyheter

INFÖR V75: Självkritisk Dunder med två jackpot-bud

2 december 2021

På lördag är det finfin V75-jackpot från Bergsåker och Robert Dunder selar ut Albert Zonett (V75-7) och Ultimate Brodde (V75-2). Tränaren har däremot valt att inte sitta upp själv bakom sina hästar: - Jag har inte tyckt det varit roligt.

1 ULTIMATE BRODDE (V75-2)

Femåringen har gjort tre starter för Robert Dunder. I de två första starterna galopperade han längs vägen men höll sig felfri senast och gick väldigt bra som tvåa.
- Ja, den är en rätt så fin häst och nu är han lite tillfräschad efter senaste starten, så jag är lite smyghoppfull om man säger så.

Var det just efter andraplatsen senast som du kände att det är något för V75?
- Njae, det har ju känts som en sån häst som ska vara med på lördagar, åtminstone under vintern. Så känns det i alla fall, sen får man rätta mig sen om jag har fel. Det känns som en lite bättre än en "vardagshäst". 

Känner du att han kan hävda sig redan på lördag?
- Ja, men varför inte? Jag är dåligt påläst kring vad det är för hästar med och hur de står sig, men det är brodd och det har han tävlat på och det har inte alla tävlat med. Sånt kan sätta sina spår över 2 640 meter.

V75

12 ALBERT ZONETT (V75-7)

Satt i ledningen senast men tappade kraft och fart över upploppsrakan. Behövdes genomköraren eller var det något som var fel på honom?
- Han var riktigt dålig senast. Det var något som störde hästen och sedan vet jag inte riktigt vad det var. Han sprack i karlederna efter värmningen och var inte till sin fördel alls i loppet. Han ville inte tävla den dagen. Att han spricker i karlederna brukar tyda på att det var något skit i kroppen. Han har känts fin efter det och allting känns bra. 

Kapacitet har han ju och nu har de inkommit strykningar i loppet vilket gör att läget förbättras något. Tror du han kan dyka upp, trots allt?
- Ja, men han har visat att han tävlar bra på brodd men det är klart med läget han har kan det bli svårt att tro han ska vinna. Han är åtminstone så pass bra att han härifrån kan vara trea-fyra vid en bra dag. 

"Jag har ingen form - måste vara ärlig mot hästägarna"

På lördag är det däremot inte Robert Dunder själv som kör sina hästar utan Ulf Ohlsson. Varför, enligt Dunder själv, är för han själv varit för dålig:
- Det är helt enkelt så att jag inte tycker jag har någon form själv. Jag har hamnat lite snett på det i loppen och tycker inte det fungerat riktigt bra. Det är tillfälligheter och då för man lätt över det till hästarna med dålig energi. Man måste vara ärlig mot hästarna och hästägarna och ge rätt förutsättningar.

Dunder fortsätter:
- Det är ju bara om jag får dessa bättre kuskarna, annars får jag ju köra själv, och vissa hästar vill jag köra själv. Jag har bara inte tyckt det varit roligt på sista veckorna och då är det bättre jag står på sidan.

Profilen Even's Cool Boy underpresterade rejält i Silverdivisionens final i lördags. Travstugan ville givetvis kolla upp hur det är med honom:
- Vi har ju haft det lite hårt och knöligt här hemma så vi har inte haft optimalt att träna på. Om det kan vara den lilla grejen då. Jag hoppas och tror det är det och jag har inte hittat några fel på honom. Han kändes otroligt fin i lördags. 7-800 meter kvar trodde jag vi skulle göra upp om det, men sen blev han helt kall på ett steg så då var det bara ta upp och åka hem... 

Följ Travstugan på Youtube