• Hem
  • INFÖR V75: "Sista chansen för rosa biljett"
Onas Prince
Nyheter

INFÖR V75: "Sista chansen för rosa biljett"

27 april 2022

När V75 avgörs på Örebrotravet är Per Nordström på plats och med sin Önas Prince är siktet inställt på plats i Elitloppet!

På lördag körs sista uttagningen till Paralympiatravet. Bland de startande syns Önas Prince med Per Nordström. Jägersro-tränaren reser upp med ambitioner och siktet framförallt inställt på plats i Elitloppet:
- Det är sista chansen nu, säger Per Nordström.

I årsdebuten gick Önas Prince i ledning men slutade trea på tiden 1.09,6a/1 640 meter. Resultatet till trots var det en nöjd Nordström;

– Alla andra tyckte han var ringrostig och så, men ta du fram nån annan som årsdebuterat på 09,6. Jag vet ingen... Om man backar ett år när han årsdebuterade som fyraåring så vann han på 15,1 full väg. Det är lite skillnad när vi kom ut i det här loppet nu liksom, menar Jägersro-tränaren som fortsätter:
– Jag var jättenöjd med honom. Jag sa innan att jag skulle gå 1.10 med honom men nu blev det lite fortare. De andra var så pass bra och längre komna på formskalan med lopp i kroppen. Man kan träna till 90-95% men sen i loppen får de den 100%-iga mjölksyran. Han har inte fått det i träning och det här loppet har flyttat fram honom, det ser jag i pulsmätningen. Nu är han nere på den fina vilopulsen som han har när han är i topptrim.

På lördag startar ekipaget från spår 3 över 1 609 meter.
– Han har 09-blankt i kroppen vid jättefina förhållanden och om det inte blir tredjespår fram till dödens hela vägen. Chapuy (spår 1) kan öppna ganska så fort och Brother Bill (spår 3) är rätt så hygglig ut, men jag kör. Skulle Chapuy nu få för sig att sitta i ledning så kommer vi trycka på och köra loppet utvändigt. Önas Prince lägger inte ner även om han får köra utvändigt. Han gör alltid vad han kan.

"Vill påstå det är sista chansen för rosa biljett"

Nordström tvekar inte heller en sekund på att femåringen matchar härdade Gulddivisionare på lördag - och visst är siktet inställt mot Elitloppet om en månad;
– Det enda vi ändrar den här gången är bakskor och det är inget negativt med det. Nu måste vi tänka framåt och om en månad är det Elitloppet med två heat. Då kan vi inte köra slut på hovarna i ett vanligt Gulddivisionslopp. Han klarar av att gå hur bra som helt med bakskor.
Är det så du vill visa upp honom på lördag för att få rosa biljetten?

– Absolut. Skulle vi få dödens och ingen ledning från början och Chapuy kan svara upp då ökar vi. 

Om han nu mot förmodan inte skulle få inbjudning, startar ni då rent av på Gävle helgen innan Elitloppet?
– Jag kommer aldrig starta honom vecka-vecka. Det tycker jag är helt fel. Då hinner han inte studsa tillbaka utan då lägger vi ner. Jag vill påstå att det här är sista chansen. Han måste vinna på lördag för en rosa biljett. Skulle det gå så bra så är det tveksamt om jag startar något mer (innan Elitloppet). Jag har lite funderingar på Copenhagen Cup, men det beror på hur det här loppet blir och om vi får inbjudan eller inte. 

V75

"Riktiga kvalitéer - dödens är nog ledigt"

Per Nordströms andra V75-häst på lördag är Kentucky River. 
Fyraåringen spelades till storfavorit på V75 senast, där han drog till med dubbla galopper men jobbade sig starkt tillbaka in i loppet och slutade fyra:

– Han har riktiga kvalitéer den här hästen. Får vi slipa till honom så är det en derbyhäst alltså. Den kapaciteten har han, men sen så är det en oslipad diamant. Första galoppen var det, inte den framför mig, utan framför den som felade så det blev lite fel på min när han tog ut sin häst och då tålde inte Kentucky River det. Sedan hoppade han för en skugga så jag ska sätta på honom en jordbländare för han inte ska ha såna fadäser.
Så galopperna är inget du kommer ha i bakhuvudet den här gången?

– Nej, absolut inte. Han har tränat på fint och vi är så nöjda med honom. Jag tror jag anmälde med jänkarvagn men han ska gå i vanlig vagn. Open eye-huvudlag för att få honom fokuserad och jag vill ju framåt och han kan öppna hyggligt bakom bilen. Han kan öppna ganska bra. Det är liksom ingen lus som är trög och bara stark utan han kan flytta på sig också även om han inte är en blixt.

Jämför man med flera i motståndet så håller han en klass lite över, kommer du därför vara offensiv?
– Absolut. Om man såg honom sist så kommer dödens säkert vara ledigt.