INFÖR V75: Lopp i kroppen - men tränaren backar » 29 apr. | Nyhet -…
  • Hem
  • INFÖR V75: Lopp i kroppen - men tränaren backar
Algot Zonet
Nyheter

INFÖR V75: Lopp i kroppen - men tränaren backar

29 april 2021

Inför V75 på Örebro ser vi bland annat Daniel Wäjersten som startar sin profil Algot Zonett (bilden). Trots loppet i kroppen är det ändå en Wäjersten som ser fram emot Orebro Internatioal med försiktighet.

Algot Zonett är en av profilhästarna hos stall Daniel Wäjersten. På lördag startar valacken återigen och han gör det i mäktiga långloppet Orebro International.

Efter två månaders uppehåll återkom åttaåringen senast till tävlingsbanan 17 april där han slutade femma på V75 med en något blek insats.
–  Han var lite tung i benen och han känns fortfarande lite tung i sina ben så det kan vara så att formen inte sitter där riktigt än. Jag måste avvakta hur han känns i torsdagsjobbet så får vi se lite hur det känns. 

Lång distans på lördag känns annars som hans bästa distans?

–  Ja, vi har ju siktat hit till det här loppet, men som jag sa så känns han förvånansvärt tung i benen. Det kan vara så att han behöver ett lopp till. Man kan ju inte tvinga fram formen heller. 

Wäjerstens övriga till start på V75:

3 MERRITT (V75-2)

Travstugans kommentar: Satt sist senast men avslutade starkt ute i spåren över upploppet. Körs nu åter av Daniel Wäjersten och ses väl som främsta motbudet till Seismic Wave.

–  Allting är bra och det känns positivt men sen så möter vi ju Seismic Wave som normalt sett blir svårslagen. Annars är allting väldigt bra. 

7 ESPRIT SISU (V75-6)

Travstugans kommentar: Satt i rygg på Very Kronos större delen av loppet senast. Vann lätt i årsdebuten näst senast och gick bra som fyra senast mot Very Kronos och Who's Who.

- Han gick bra över upploppet senast och han är också i väldigt gott slag - men det är också där; Han möter liksom Very Kronos, en världselithäst, så det blir ju svårt att vinna om en sån som very Kronos gör ett normalt lopp. Men han känns väldigt bra.

Dela inlägg

Kommentera