INFÖR V75: Kallblodskung och storloppsdags! » 7 juni | Nyhet -…
 • Hem
 • INFÖR V75: Kallblodskung och storloppsdags!
Ew7h Ic XWQA Mum N
Nyheter

INFÖR V75: Kallblodskung och storloppsdags!

7 juni 2021

Östersund håller i lördagens V75-omgång och kallblodsstjärnan Månlykke A.M. visar upp sig! I V75-7 körs årets upplaga av Jämtlands Stora Pris - ett storlopp som kan bjuda på rejäl strid! Här är tidig koll kring V75 på lördag.

V75-1

 • Cowboyen känns väldigt intressant den här gången!

Erik Adielsson sitter åter upp bakom 5 Cash Cowboy som jag tycker är den främsta i inledningen på Östersund. Insatsen senast var riktigt vass. Från spår 12 gick hästen otroligt vasst till tredjeplatsen och insatsen näst senast på Örebro var minst lika bra. Femåringen är i absolut toppform för dagen och når Adielsson ledningen kan det här vara över efter 300 meter.

Per Linderoth är en av få hemmatränare som laddat upp inför den här dagen och har med både 1 Pane Vino och 3 Young King som båda får springa barfota runt om den här gången. 12 Gooner behövde insatsen i kroppen senast och även fast läget gör det "omöjligt" ska man ha i åtanke att han har en ruggig speed.

        V75-2

        • Han struntade i Elitkampen och ger oss uppvisning här istället

        Gunnar Melander har just nu Sveriges främsta kallblodsstjärna i stallet. 10 Månlykke A.M. har svarat för en vår som varit helt otrolig och hingsten är framförallt väldigt snabb direkt i startögonblicket. Melander siktar sig framåt så tidigt som möjligt här och att Månlykke A.M. ska förlora det här är lika troligt som ett år utan haveri på ATG.se. 

        20 meter framför startar hans främsta utmanare, 4 Ard och 6 Mo Sjur. Tycker även att 9 B.W.Rune är på väg upp i toppform igen och som gick väldigt bra i Elitkampen senast.

                V75-3

                Hanna Forslin är väldigt skicklig i sulkyn och hon kör här en väldigt bra segerchans i 1 Margareta Tooma. Trots att stoet varit ifrån i fyra månader så vann hon direkt senast och det såg väldigt enkelt ut. Reder ekipaget ut spår 1 så tror jag det är toppchans till seger här.

                Givetvis väldigt många bakom i det här ungdoms- och stoloppet. 4 She Follow Me har varit bra två gånger om på slutet och 6 Firstclass U.M. siktas på att springa i jänkarvagn för andra gången i karriären. 15 Ies Elisabet var jättefin senast och kommer plocka placeringar under slutvarvet här tillsammans med 12 Qeen Roc.

                   V75-4

                   • Vinner det här med dunder och brak?

                   Robert Dunder reser till Östersund med framförallt 6 Kissinger Boko som vunnit fyra av sex starter och den här säsongen har han inlett med två segrar. Fyraåringen såg löjligt överlägsen ut senast och formen kunde knappast varit bättre. Intressant med springspåret nu och det här kan Kissinger Boko vinna med dunder och brak.

                   4 Haitkin Am är oerhört lovande och vann direkt i comebacken senast. 5 Santos de Castella är på väg att bli något riktigt bra med två raka segrar i ryggen inför det här. 

                   7 Eagle Hall körs åter av Ulf Ohlsson och näst senast vann ekipaget närmast enkelt. Senast var Eagle Hall ute från spår 11 på autostart och satt länge bak i kön men när han fick fritt sista 200 meterna sköt han till rejält och slutade tvåa. Given vid gardering!

                   V75-5

                   • Nurmos-fyraåringen är åter - vinner väl direkt!?

                   4 Bitcoind' Arc har varit ifrån sedan 23 april och insatsen därifrån var inte något vidare och sedan dess räknar jag med att Timo Nurmos fixat till valacken. Nu återkommer han med amerikansk sulky och Björn Goop och från perfekt läge bakom bilen tror jag han kommer bli oerhört svårslagen. Spikförslag!

                   9 Gogobet Sisu lät det väldigt uppåt på senast men hingsten fick inte alls någon tur med positionerna. 11 One Kind of Art var okej men inte mer senast och kan bättre än så. Var riktigt bra innan det och distansen klarar han mer än väl.

                    V75-6

                    Adrian Kolgjini har visserligen med Upset Face i Jämtlands Stora Pris, men bästa chansen är ändå här med 3 Upstate Face. Insatsen på Solvalla under Elitloppshelgen var möjligen femåringens bästa insats i karriären och formen är på topp för dagen. Från spår 3 över korta distansen är det givet med offensiv taktik hela vägen.

                    4 Van Gogh Z.S. är främsta utmanaren som stoltserar med två raka segrar och det var sannerligen trist med bakspåret för 10 Even's Cool Boy som kommer behöva lite tur med sig här för att kunna utmana.

                    V75-7 - Jämtlands Stora Pris

                    8 Hail Mary fick det svåraste utgångsläget vilket givetvis kryddar upp det här loppet ytterligare. Kommer garanterat göra upp om det, men någon straffspark är det inte.

                    3 Missle Hill sitter högst troligen i ledningen och ska slås därifrån och en man ser fram emot den här gången är 4 Brother Bill. Utan galoppen i Berth Johanssons Memorial hade han mycket väl kunnat slå av både Don Fanucci Zet och Hail Mary. 
                    9 Vernissage Grif
                    är mer för medeldistansen än kort och ska bli högintressant att kolla in - lika spännande blir det med 1 Wild Love som var strålande i Harpers.

                    Dela inlägg

                    Kommentera