• Hem
  • INFÖR V75: Fyra ut på Bollnästravet!
Oskar J Andersson
Nyheter

INFÖR V75: Fyra ut på Bollnästravet!

9 september 2021

V75 på lördag körs från Bollnästravet. Stall Oskar J Andersson reser till banan med fyra hästar. Travstugan tog en koll med stallet för att se hur bland andra segermaskinen Grand Canyon Sisu mår inför uppgiften i V75-3.

Stall Oskar J Andersson reser till Bollnäs med fyra V75-startande och den många säkert har ögonen på är hans Grand Canyon Sisu i V75-3. 

Femåringen har under årets fem starter vunnit fyra, men det har sannerligen inte varit några enkla turer med valacken.
– Säsongen har ju varit bra, sen hade vi väl velat starta tidigare och lite oftare. Hästen är ju bra och kommer förhoppningsvis fortsätta vara bra och tjäna sina pengar framöver istället. 

Vad är det som gjort att det dröjt med honom?
– Det har varit småsaker och småstrul hela karriären egentligen. Han är ganska gänglig och inte "suttit ihop" i kroppen och det har varit flera olika saker. Inga tydliga skador utan mer småkänningar och att han inte fått ihop det helt enkelt. Han vann på kapacitet i början, men det var ju lite gängligt och ostadigt.
– Hade han inte gått loppen så hade han ändå gott upp och ner. 

Att gå iväg från bakspår över kort distans har Grand Canyon Sisu löst förut. Näst senast segrade han trots spår 10.
– Där och då kom vi naturligt fram i dödens vilket borde bli svårare en gång till. Han har ju fortfarande aldrig vunnit bakifrån utan det har blivit att vi gått fram. Jag tror väl ändå att han kan vinna bakifrån, hästen är ju snabb. 

Hur går tankarna inför lördagens uppgift? Vill du framåt i tidigt skede eller hur ser du på det?
– Det får vi se och det är så svårt att lösa på förhand hur snabb han är från start och hur vi kommer till. Det är klart vi vill vara med och köra om det i alla fall. Jag är nånstans mittemellan kring chansen.

3 BEAUTY SUPER NOVA (Erik Adielsson - V75-4)

– Jag tror inte Beauty Super Nova är bäst i ledningen. Hon har fått stygga lopp om man går igenom hennes lopp, säger Andersson. 

Spår 3 nu i volt - Adielsson borde ändå kunna få iväg henne väldigt bra?
– Mja... Både och. Han körde ju henne i Mantorp (V75 5 juni) och sa att hon inte var helt lätt att komma iväg bra med. Hon kommer vara lite snabbare nu från spår 3, då hon kränger lite på vänster om det är innerspår. Det blir snabbare härifrån och nu vet ju Erik hur hon är. Han löser det. Jag är dåligt påläst på de andra, men jag blir förvånad om hon är pilsnabb iväg...

– Erik får styra själv och det var ju när han körde henne i ledningen som hon fick ett av sina styggare lopp. Det är väl inte troligt att hon går i spets.

14 LUNA NERA DOC (V75-4)

Gjort det jättebra på slutet och fick ett perfekt lopp senast?
– Ja, så bra kunde det ju inte bli där. Det var inte ett av hennes bättre lopp på så sätt, upplever jag det i alla fall. Hon visste vad hon skulle göra. Hennes allra bästa lopp i år gjorde hon för tre starter sedan och hon har blivit mycket finare nu på slutet i travet.
Hon ska vara fräsch och fin inför loppet här och jag känner mig inte chanslös men det ska ändå till en del för att hon ska vinna och framförallt måste hon ha en bra dag. Skulle hon vara så bra som ifjol när hon vann på Gävle 29 oktober, så!

Känns det lite så på dina båda i loppet? Att du blir förvånad om det räcker hela vägen?
– Ja, jag ser det ju inte som särskilt troligt.

12 ONE KIND OF ART (V75-6)

Startade från bakspår över kort distans senast och där Oskar avancerade framåt med varvet kvar, övertog ledningen med 300 meter kvar men blev snöpligt slagen kort inpå mål.
– 
Ja, alltså allting blev ju helt rätt men samtidigt helt fel. Det var lätt att komma framåt men jag hade inte räknat med att jag skulle ta oss förbi ledaren. Så länge han ser någon framför sig så jagar han ju den och vill slå den. Han blev lite ensam i svängen och det hade regnat så han var ursäktad att han blev lite stum sista biten. För att få toppbetyg skulle han vunnit, men prestationen var bra.

One Kind of Art har ju hög högstanivå men står tufft till med spår 12 nu?
– Jag önskar ju så klart det blir tempo, då kan vi blanda oss i det. Jag känner mig aldrig slagen med honom. Med spår 12 blir det ju vad det blir, men det hade varit kul med ett lopp där han slipper vara den som gör något. Det har hela tiden varit småsaker som gjort att det inte blivit riktiga flytet med honom, fast han gjort det bra.

Om du ser på alla dina fyra V75-startande på lördag - är det främst Grand Canyon Sisu som är förhoppningen eller rent av One Kind of Art?
– Det är nog 50-50 mellan de två för jag tycker vi kommit så rätt på det med One Kind of Art och visst... det har vi ju gjort med Grand Canyon Sisu också men bakspår på honom har jag ju aldrig vunnit med. Det blir ju annorlunda för honom den här gången. För One Kind of Art kan spår 12 nästan vara bra om det blir tryck på loppet.