• Hem
  • INFÖR V75: Finaldag på Solvalla
Mellby Free
Nyheter

INFÖR V75: Finaldag på Solvalla

23 november 2020

V75 vänder mot huvudstaden och Solvalla och vi kommer bjudas på högklassiga V75-finaler nästa lördag! Vi inleder med hög klass direkt i form av Stoeliten där bland andra Mellby Free syns. Här är tidig tanke lopp för lopp!

V75-1 

2 Hevin Boko och 3 Mellby Free fick båda perfekta lägen och är de främsta segerbuden i en Stoeliten som återigen håller väldigt god klass.

6 Dear Friend fick det att stämma till 100% senast och tog en överraskande stark seger. 8 Vichy Grif har haft en femstjärnig säsong ännu så länge och lottades åter till stentufft läge. Hon har löst uppgifter härifrån tidigare och vid gardering ska man ha henne i åtanke direkt.

V75-2

Peter Untersteiner kör säkert ut inför loppet och är oerhört belåten med sin 1 Global Agreement. Ekipaget ska ha goda chanser att kunna försvara innerspåret och sedan ska det mycket till att förlora det här - inte minst då 8 One Kind of Art och 11 Prime Lini har svårare lägen att tampas med, två som är tidiga motbud.

Petri Salmela selar ut både 4 Amorcer Levallo och 7 Leave Your Sox On som båda inlett karriären riktigt bra. Spännande med skoryck och amerikansk sulky på Leave Your Sox On den här gången.

V75-3

3 Farlander Am var återigen helt överraskande bra när han senast på Jägersro var omöjlig att slå. I den författningen han varit under säsongen och framförallt den här hösten så ska det mycket till att göra honom annat än tidigt segerbud.
4 Cab Lane är annan som är bra i ordning för dagen och den här gången sitter Björn Goop upp igen.

7 Van Gogh Z.S. vann pliktenligt senast och är i absolut toppform för dagen. 8 Born Unicorn har kommit tillbaka riktigt bra och fick ett perfekt lopp förra veckan inför det här. Han kommer bjuda på en rejäl avslutning!

V75-4

Jorma Kontio kör som vanligt 4 Chicharita som felfritt kommer bli oerhört svårslagen i ledningen. Även fast stoet är klart mycket mer orutinerad än konkurrenterna så har hon visat upp fartresurser som räcker väldigt långt. 

Det ska bli intressant med Örjan Kihlström upp på 6 Dixie Brick. Detta blir andra gången Kihlström får möjligheten att köra stoet. 
Det stämde sig fullt perfekt för 8 Velegance senast som den här gången tvingas tävla med skor. 
10 Millie Millionaire
och 11 Activated är två klassiga ston, men som kommer behöva göra femstjärniga insatser för att kunna nå fram till starthästarna.

V75-5

  • 8 Seismic Wave fick sannerligen inget toppenläge bakom bilen, men med tanke på intrycket på femåringen ska det mycket till för att han ska förlora det här. Detta känns solklart som en Silverdivision-häst som tillhör Guldklassen.

2 Dragster har hittat tillbaka i full form igen och körs åter av Erik Adielsson. 10 Vagabond Bi har varit fantastisk den här hösten och för ovanlighetens skull får han gå iväg bakifrån nu.

V75-6

3 From The Mine har varit helt överraskande bra och reser till Solvalla med tre raka segrar. 4 Cyber Lane startar nu bredvid och kommer vara minst lika intresserad av ledningen - det kommer med andra ord gå undan direkt.

  • 9 Very Kronos är för mig klasshästen i fältet och den här gången tävlar han åter barfota runt om. Det kommer bli fart på kalaset och detta bör gynna stentuffa Very Kronos. Bara han fungerar så är han för mig väldigt svårslagen.

Annan som kan utmana om det går undan är 5 Zarenne Fas. Femåringen är lite ojämn av sig och varvar toppinsatser med hyggliga prestationer. Alla vet vi dock hur bra han är när han är i ordning!

V75-7

Örjan Kihlström kan avsluta V75-dagen med 5 Dwayne Zet som borde kunna bli svårslagen om han bara har ordning på psyket när starten går iväg.
Utmanaren i loppet är 9 Västerbo Pokerface som dock svek som stor favorit senast. Jag tycker ändå han var klart godkänd där och tar nya tag här!

Robert Bergh ska man inte nonchalera när han har perfekt läge med 1 Mellby Granat och jag skulle tro att Bergharen testar för att försvara innerspåret.

Följ Travstugan på Youtube