• Hem
  • Inför: V75 Elitloppslördagen 2020
Double Exposure
Nyheter

Inför: V75 Elitloppslördagen 2020

25 maj 2020

Lördagens V75-omgång under Elitloppshelgen bjuder som alltid på godbitar. Förutom högklassiga finaler körs Stoeliten och klassikern Harper Hanovers lopp!

Travstugans V75-andelar hittar ni här!

V75-1 - STOELITEN

4 Double Exposure gör säsongens andra start. Sjuåringen reste till Kalmar en fredag kväll och gjorde inte mer än hon behövde senast. Stoet hade säkerligen utmanat om Elitloppssegern men får ta Lady Snärts lopp istället. Hon är väldigt svårslagen.

7 Mellby Free håller hög klass och årsdebuterar. Svårt att begära seger direkt, men hon är inte mycket sämre än Double Exposure.

V75-2 - KLASS 2

För spänningens skull fick 8 Don Fanucci Zet svårt läge vilket kan vara det som gör loppet intressant. Han är den självklara förstahästen, men det är knappast någon straffspark härifrån.

1 Velten Limelight fick åter spår 1. Åtta segrar på nio starter är respektingivande.
7 Västerbo Pokerface
gick väldigt bra om tvåa i årsdebuten senast.

V75-3 - SILVERDIVISIONEN

För mig är det solklart; 6 Very Kronos är i en klass för sig. Han slipper hetsig publik vid bankanten och får här bara fokusera på sitt psyke. 
Jag har svårt se honom som annat än vinnaren om han är som han ska.

2 Prosperous är tidig bakom, men med respekt för Jörgen Sjunnesson så är det litet minus jämfört med Björn Goop och Erik Adielsson. 11 Vincero' Gar satt fast hela vägen på Mantorp senast

V75-4 - DIAMANTSTOET

14 Indra's Secret reser till Solvalla med tre raka segrar och i den formen hon är i nu känns hon svårstoppad.

6 Karamel Hill vann enkelt senast och kommer göra sitt för att göra det jobbigt för Indra's Secret. 5 Waiting Hill Hall är anmäld barfota runt om vilket ska bli jätteintressant på henne!  8 Sharp Dream är ett måstestreck vid gardering!

Mellby Free

Mellby Free.

V75-5 - KLASS 1

5 Armous As gjorde vad han kunde senast som tvåa. Det skall sägas att han mötte Ecurie D. då. Liknande insats här gör fyraåringen svårslagen.

6 Van Gogh Z.S. radar upp segrarna och 1 Master Blaster har hög nivå i sig när han fungerar.

V75-6 - BRONSDIVISIONEN

6 Vikens High Yield gör det barnsligt enkelt numera och beövde knappast kämpa för segern i lördags. Däremot ser det äntligen lite svårt ut för honom nu...

1 Seismic Wave blir sannerligen tuff att stå emot - och 2 Giant Shadow gillar jag väldigt mycket. Han är den jag rent av håller som förstahäst i loppet.

V75-7 - HARPER HANOVERS

Jag gör det lätt för mig; 15 Moni Viking går inte att slå. Det emot är eventuell sjukdom, men i övrigt ser det här som en optimal uppgift att ta femte segern för året.

2 Ivory di Quattro från startvolten blir spännande att se hur han står sig, och med loppet i kroppen kommer 10 Viking Brodde säkert försöka göra sitt för att strida mot Moni Viking.

Följ Travstugan på Youtube