• Hem
 • INFÖR V75: Dags för ett drag i Guld?
Dragster
Nyheter

INFÖR V75: Dags för ett drag i Guld?

15 november 2021

Det är V75 från Jägersro som väntar kommande lördag. Svensk Uppfödningslöpning är givetvis höjdpunkten med Tetrick Wania och i Gulddivisionen kan vi se upp för Dragster - kan han rent av vara "draget"? Här är tidig koll på V75-omgången:

V75-1

 • Hemmahästen skrämmer alla?

Adrian Kolgjini kör ut med stallet 9 Hannibal Face och som namnet gör gällande kan fyraåringen mycket väl skrämma alla. Kapacitet har han så det räcker och blir över och jag tror stallet har honom iordningställd inför det här.

3 Ideaal känns väldigt spännande och lita på att Anders Pedersen reser till Jägers med en sexåring i form. Hästen står dessutom väldigt bra till här och körs av Erik Adielsson. 6 Black Mission från springspåret är tidig för mig och kan leda väldigt länge. 8 Indigo besöker Jägers igen. Senast vi såg honom var på självaste Åbergskvällen där han vann enkelt.

   V75-2

   Jocke Lövgren drar av skorna igen på 1 Nocturne Zon som siktar på att leda det här väldigt länge. 6 Afrodite Face kommer däremot vilja utmana direkt från sitt utgångsläge. 
   9 Georgia Am
   är i toppform för dagen och vann enkelt senast när hon kopplade greppet in mot upploppet. I samma lopp startade även 10 Don't Be Shy som var bra som tvåa och körs åter av Erik Adielsson. 
   11 Eight Hour
   är på väg in i form igen efter en liten dipp. Gick bra som tvåa senast med Stefan Persson som kör igen. 

     V75-3

     Per Nordström gladde sig nog enormt åt spårlotten för hans 1 Harran Boko. Hästen gick jättebra ute i spåren över upploppsrakan i Guld senast och har förutsättningarna för att leda Gulddivisionen runt om nu.
     Givetvis är det 3 Gareth Boko aktuell men jag har svårt att imponeras av hans prestationer. Blixtrade till i toppform under senvåren men under sommaren och in mot hösten tycker jag inte det har direkt lyst av form. 

     6 Dragster är väldigt oviss för dagen men fått ett välbehövligt lopp i kroppen. Det var vid den här tiden förra året som han imponerade rejält på V75! 7 Upstate Face kommer knappast backas härifrån och vid en bra dag är han stark nog att vinna från dödens.

       V75-4

       Det är svårt att se annan segrare av Svensk Uppfödningslöpning än 2 Tetrick Wania.
       Hade man inte imponerats av honom innan senast så har han garanterat fått över alla på hans sida nu. En tvååring av rejäl kapacitet redan nu som förmodligen har toppchans här. Svårt att konstatera annat...!

       Stall Nordström är utmanarna med 1 Sommerbrise från innerspåret och även 4 Julia Sisu och visst kommer Adrian Kolgjini göra ett försök med 3 Hepburn. Stall Kolgjinis andrahäst, 9 Urban Africa, gillade jag verkligen näst senast vid segern och gick verkligen vad han kunde senast i uttagningen.

         V75-5

         • Möjligen den klart öppnaste avdelningen i omgången som kräver sina streck

         Det konstateras inte minst när 10 Lorenzo Boko fick bakspåret och med sådana som 1 Piemonte och 5 Rare Magic på framspåret så kommer Lorenzo Boko krävas på en toppinsats för att kunna segerstrida. 11 Imperias Juliette har varit en snackis i två senaste starterna och den här gången siktas stoet springa barfota runt om för första gången!

         Surt med spåret för 7 Nice And Quick som är i sanslös form för dagen. Intrycket senast var strålande när han vann överlägset utan att anstränga sig.

             V75-6

             • Väldigt kul Bronsdivision den här gången över 2 640 meter!

             Jag är övertygad om att 2 Unico Broline tids nog blir en V75-vinnare och nu körs femåringen åter av Erik Adielsson. 3 Kurri Jari Boko har varit en snackhäst i två senaste starterna och har nu fått två lopp för stall Björn Goop. 
             5 M.T.Oscar
             trivs över längre distanser och jag tror nog stallet håller honom högt till den här starten. 10 Amerindienne har visat i tre senaste starterna att han är i toppform för dagen och jag tycker han har kapacitet för Gulddivisionen när han är på rätt humör. Han står väldigt bra inne i detta bronsloppet och ska man ha sig en chansspik kan det mycket väl vara sexåringen.

               V75-7

               • Hemmahästar är främsta segerbuden i avslutande Silverdivisionen

               1 Sweetman närmast flög fram senast på topptid och från spår 1 den här gången är det bäddat för upprepning av bedriften. Han kan leda runt om! 5 Oscar L.A. är även han väldigt bra och stred starkt från utvändigt ledaren senast över kort distans. Radat upp segrarna före det och är alltid segeraktuell när han startar. 11 Rackham var tapper senast ute i spåren och med tanke på löpningsförloppet föll han med flaggan i topp.

               Noterbart är även att 7 Rotate återkommer efter varit ifrån sedan 4 september!