• Hem
  • Inför V75: Är hemmastjärnan segermogen!?
Luciferlane
Nyheter

Inför V75: Är hemmastjärnan segermogen!?

19 oktober 2020

Örebro står som V75-värd kommande lördag och i Gulddivisionen startar hemmahästen Lucifer Lane mot flera profiler. Är han segermogen med lopp i kroppen?! Här är tidiga kommentarer lopp för lopp!

V75-1

Örjan Kihlström får testa på hur det är att köra 10 Cab Lane för första gången och femåringen ska tillhöra de bättre i det här bronsloppet. Det har strulat en del för hästen senaste året, men två senaste starterna har varit klart positiva!

Efter två månaders uppehåll var 12 Van Gogh Z.S. tillbaka 9 oktober och gjorde det med att vinna direkt. Det här är en riktig segerglad italienare som med lopp i kroppen är tidig i segerdiskussionen här.

V75-2

    Stall Robert Bergh är verkligen i toppform för dagen och en av stallets hetaste formhästar är 7 Kantens Rose som stoltserar med tre raka segrar (fyra segrar senaste fem starterna). I ungdomsloppet här får hon lagom rutinerade Kevin Oscarsson i sulkyn...!

    9 Valuta E.W. är även hon i fin form för dagen och ska vara med i matchen!

    V75-3

    • Främst två kraftpaket till ston som gör upp - och så har vi bakom som alltid Fredrik Wallins stjärnsto

    12 Dixie Brick gjorde väldigt väl ifrån sig på Solvalla senast. Trots några veckor från banan så var hon klart starkast och krossade fältet när det väl var dags att attckera ute i spåren. Hon kommer garanterat göra upp om det här med.

    Motståndet är lite hårdare och då tänker jag främst på annat kraftpaket i form av 15 Tessy d'Ete. Stoet har inte varit lika vass på slutet men ska kunna matcha dessa hon går ut mot nu.
    Samma tankegångar har man kring Wallins 14 Activated som var strålande näst senast men inte riktigt lika läcker i sto-SM senast.

    V75-4

    Örjan Kihlström får för första gången sitta upp bakom Nurmos-tränade 6 Prime Lini som först och främst ska sköta sig, men felfritt är det givet segerbud. Seger blev det för 2 Global Attention senast och i nuvarande form kommer Marcus Lilius givetvis tro på chans.

    10 C.M.T.Queen Bee körs troligen offensivt direkt av Mikael J Andersson och stoet var framförallt för tre starter sedan riktigt bra vid överlägsen seger. Når hon liknande topp här är det segerstrid.

    V75-5

      I Silverdivisionen blir det åter intressant att kolla in 10 Seismic Wave som närmast gäspade hem V75-segern senast. Nu körs han åter av Örjan Kihlström som vunnit med hästen i alla fem starterna de gjort tillsammans. Svårt att se Seismic Wave som annat än vinnaren, men att ekipaget lottades till bakspår bjuder upp till lite dramatik, trots allt.

      Åke Lindblom har med sin 4 Chapuy som givetvis är taggad inför hemmaomgången och vid ledning kan det gå ruggigt fort där framme.

      V75-6

      6 Västerbo Pokerface kördes offensivt senast av Björn Goop och sexåringen kunde tidigt koppla grepp om loppet där. I liknande författning här känns valacken mycket svårstoppad.

      Katja Melkko selar ut stona 4 Estelle Nordique och 1 Frozen Queen som båda duger väldigt gott i det här sällskapet. Därtill trivs stona över lång distans och det ska framförallt bli intressant att se vad Erik Adielsson för första gången kan uträtta med Frozen Queen.

      Daniel Wäjersten har säkert lite segerhopp trots läget med sin 12 Algot Zonett som senast i Stig Lindmarks Styrkeprov gick väldigt bra som trea bakom Very Kronos.

      V75-7

      6 Lucifer Lane startar i högsta klassen igen och gör det med lopp i kroppen. Senast återkom han till banan efter varit ifrån sedan 23 april. Från tredjepar utvändigt valde Johan A Nilsson att avancera sig fram utvändigt ledaren med halvvarvet kvar och sista biten tröt krafterna något. Loppet borde ha fört fram honom inför det här och stall Nilsson har garanterat siktat mot det här loppet väldigt länge.

      En som har dagsform att kunna slå till är 2 Dear Friend som gick bra i sto-SM senast och visade äntligen lite uppåtform!
      Annan från SM senast var fjärdeplacerade 11 Global Welcome som växer in i högsta eliten. Ulf Ohlsson som körde lät väldigt nöjd efteråt. Förutom galoppen i Svampen 2017 har han vunnit samtliga fyra starterna han gjort över kort distans.

      7 Disco Volante comebackade senast och såg ut att leda runt om. Med knapp marginal blev han förbipasserad av From The Mine. Tycker ändå han gick bra efter varit ifrån nästan tre månader.
      10 Milligan's School
      startade i lördags och satt i tredjepar utvändigt när sedan attacken gick i tredjespår sista 400m. Jag tycker väl att han var fullt godkänd som fyra, men efter en så bra resa i loppet väntade jag mig ändå att han skulle segerstrida. 12 Milliondollarrhyme var klart positiv senast i SM som tvåa. Han är inte helt att räkna med och endast vunnit ett av elva lopp i år. Har han dock en bra dag vet vi vad han kan - men utgångsläget gör det tämligen svårt.

      Följ Travstugan på Youtube