Axevalla 2
Redaktion

Inför: Tävlingskvällen på Axevalla

Ikväll är det topptrav från Skaraslätten! På Axevalla körs sista uttagningarna till Breeders' Crown och flera stortränare selar ut toppar på banan.

Det är dags för sista uttagningen till Breeders' Crown ikväll. På Axevalla ser vi flera topphästar och även lopp för elithästar 150 000 kronor. 

Här är en snabbkoll lopp för lopp!

  • Inför tävlingarna kvalar Anna Forsell-tränade, Rokkakudo.
    Tillsammans med Ulf Ohlsson gör han sitt första framträdande sedan augusti 2015. Åttaåringen vann Kriteriet 2013.

V65-1

V65-kvällen inleds med lopp över 2 640 meter autostart.

  • Segerbuden:

Frode Hamre besöker Axevalla med Goldstile. Senast debuterade fyraåringen för Hamre och vann direkt i fin stil. Med loppet i kroppen blir han inte lätt att stå emot.
Jonas Moberg med Eraja Jaam var positiv senast som tvåa på V75 och just distansen 2 640 meter verkar vara en trivsam distans för hästen!

  • Uppstickare:

Peter Untersteiner selar åter ut M.T.Mighty Winner som senast var blek i derbykval på Jägersro. Hästen har nu fått ta igen sig i knappa två månader och är nu åter.

V65-2 - Breeders' Crown - Treåriga Ston

  • Segerbuden:

Björn Goop har verkligen hittat rätt med sin Fanny Cheval som stoltserar med tre raka segrar inför det här. Samma utgångsläge nu som senast med spår 1 över 2 140 meter och utan tvekan är hon hästen att slå.

Timo Nurmos besöker Axevalla med flera starka kort och här ser vi Global Vintage (Jorma Kontio). Inledde karriären med fyra raka segrar och näst senast blev det andraplats i Oaks-uttagning bakom A Sweet Dance, följt av fjärdeplats i Oaks-finalen. Kapacitetsmässigt bästa hästen i fältet.

  • Uppstickare:

Stall Roger Walmann har hela tre hästar i loppet; Aleppo Pine (Kenneth Haugstad, Evelyn (Örjan Kihlström) och Flash Am (Kim Eriksson).
Den hetare av dom är Aleppo Pine som även har det bästa utgångsläget. Dock är dagsformen ett frågetecken efter två senaste starterna.

Hevin Boko

Hevin Boko startar i V65-3

V65-3 - Breeders' Crown - Fyraåriga Ston

  • Segerbuden

Är förtjust i tuffa Hevin Boko (Jorma Kontio) som nu gör första starten på lite mer än en månad. Visat tidigare att hon presterar starkt direkt efter vila och här blir hon inte enkel att stå emot över det långa upploppet.

  • Uppstickare

Peter Untersteiner sitter upp bakom M.T.Mighty Winner som gjorde det godkänt som fyra i Derbystoet senast. Står betydligt bättre till här jämfört med då.
Stallkamraten, Europhile Am (Ulf Ohlsson), svarade för en närmast oväntat vass prestation i Derbystoet som slutade med andraplats. 
Stosprinter-tvåan, Rose Mary (André Eklundh), ska som vanligt bli intressant att se som mer eller mindre alltid presterar. Ikväll startar hon från bakspår för andra gången i karriären.

V65-4 - Breeders' Crown - Fyraåriga hingstar/valacker

  • Segerbuden

Kriterievinnaren Inti Boko (Jorma Kontio) är tillbaka och med 4,2 miljoner kronor på kontot är han den självklare stjärnan i loppet. Treåringskarriären har inneburit fem segrar och en andraplats - hyfsad start på karriären!

  • Uppstickare

Två rejäla uppstickare gör upp bakom.
Snackhästen, Forfantone Am (Örjan Kihlström), hade ingen tur i Kriteriefinalen senast. Visat före det ett rejält register och tror han kommer svara för en toppinsats ikväll.
Global Wise Guy (Björn Goop) har jag fastnat lite för. Körs ikväll av Björn Goop för första gången vilket alltid är intressant. 

Spartan Kronos

Spartan Kronos startar i Ullbergs minne

V65-5 - Ullbergs Minne

Över 1 640 meter autostart med 150 000 kronor till vinnaren

  • Segerbuden

Justice Ås (Peter Untersteiner) har bästa möjliga utgångsläge med spår 1 och har god chans att leda loppet runt om. Han kommer dock inte få sitta där ostörd...

Högkapable Spartan Kronos (Conrad Luguaer) gjorde vad han kunde utvändigt om Västerboonthenews senast på ett kladdigt Kalmar. En topphäst i grunden som nu är på väg tillbaka.

  • Uppstickare

Donatomite (Frode Hamre) har varit en av Norges bästa hästar i år men inte riktigt räckt till i Sverige. Från spår 2 kan han definitivt blanda sig i topp 3.
Probo O.P. (Wilhelm Paal) strålade i 'The Red Mile' på 1.09,9a/1 609 meter och är helt klart att se upp med!

Kapable Whitehouse Express (Örjan Kihlström) har ett tungt utgångsläge här och har ännu inte riktigt kommit upp i fjolårsformen.
I 96:e starten i karriären körs Spitcam Jubb av Björn Goop för första gången!

V65-6 - Breeders' Crown - Fyraåriga Hingstar/Valacker

  • Segerbuden

Son of God (Örjan Kihlström) var bland kvällens höjdare i Derbyuttagningarna och svarade sedan upp det med tapper tredjeplats i finalen. Ikväll tror jag han åter segerstrider.
Från invändigt utgångsläge startar Super War Horse (Björn Goop) men som är lite av ett frågetecken efter senaste insatsen.

Emile Zola Sisu (Jorma Kontio) vann klass 2-finalen i fin stil senast och trots bakspåret är han ett tidigt segerbud!

  • Uppstickare

Stall Robert Bergh har två kraftpaket i Transcendence (Anders Svanstedt) och Spickleback Face (Robert Bergh). Lucifer Lane (Johan A Nilsson) har varit en av kulltopparna men varit blek i två senaste starterna. Alla vet vi vad han kan...

Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube