"Hoppas på Elitloppet" » 11 feb. | Nyhet - Travstugan.se
  • Hem
  • "Hoppas på Elitloppet"
Timo Nurmos
Nyheter

"Hoppas på Elitloppet"

11 februari 2019

Efter en överlägsen seger i Prix de France är nu Readly Express den stora drömhästen till Elitloppet. Nu meddelar Timo Nurmos att hoppet finns där.

Igår svarade Readly Express för en lysande prestation när han överlägset vann Prix de France med Björn Goop.
För Kanal 75 berättar nu Timo Nurmos om segern och framtiden.
- Han vann med propparna kvar och Björn sa att det fanns en sekund sparat i mål. Det hade regnat hela dagen och banan var lite småtung. Dessutom blåste det storm i Paris, säger Timo Nurmos.

Nurmos berättar även att hästen mycket väl kunnat vinna Prix d'Amerique.
- Han var precis lika fin i Prix d’Amerique. Om man går i dödens i det loppet och torskar på målfoto måste man säga att han var jättefin. Om hästen hade fått samma lopp i Prix d’Amerique som i Prix de France hade han vunnit då också.

Efter den övertygande segern i Prix de France är det nu många som drömmer om Readly Express i Elitloppet, vilket inte är helt enkelt då hästen även verkar inom aveln.
- Jag hoppas och tror att ägaren tar beslutet om att starta i Elitloppet. 
Jag vill inte göra samma i år igen. Att han först ska vara i aveln och betäcka många ston och sedan inte kunna tränas fullt ut. Då kommer han att vara i halvform när han ska starta på sommaren och hösten och kanske bara komma upp i 70 till 80 procent. Så jag hoppas att vi i år kan träna för fullt och sikta mot Elitloppet.

Vidare meddelar Timo Nurmos att nästa stora uppgift kan bli Prix de Paris som körs över 4 000 meter om två veckor. Då gårdagens segerlopp inte tog så mycket kraft på hästen.
Senare kan det även bli premiär i sprinterlopp nere på Cagnes-Sur-Mer i början av mars.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera