• Hem
  • GULDRANKEN: Halmstad 28 januari 2023
Chapuy
Nyheter

GULDRANKEN: Halmstad 28 januari 2023

24 januari 2023

När V75 körs på Halmstadstravet denna lördag hittar vi Gulddivisionen i V75-3. Bland de startande hittar vi Chapuy som mycket väl kan dundra runt ovalen. Här är Travstugans ranking av Guldloppet!

1 - CHAPUY - Carl Philip Lindblom 

När Chapuy dundrar iväg från framspår i Gulddivisionen över kort distans gäller det att se upp. När det åtminstone kommer till den här årstiden är han ständigt segeraktuell med sådana förutsättningar och här kommer valacken ge ALLT för att fronta. Lyckas Carl Philip Lindblom placera hästen i ledningen kan det räcka hela vägen runt om - tveklöst. 

Segerchans: + + + +

2 - 7 Four Guys Dream - Stefan Persson

Starten i Guldfinalen på Solvalla 26 december var bara att glömma. Sjuåringen var inte sitt rätta jag och har nu fått pusta ut någon vecka efter det.
Four Guys Dream visade upp imponerande starkt intryck under hösten och som duger mer än väl i den här Gulddivisionen. Jag förväntar mig att Håkan K Persson har valacken i ordning igen och när det kommer till upploppsstriden kommer Four Guys Dream garanterat dyka upp!

Segerchans: + + + +

3 - 1 Aetos Kronos - Magnus A Djuse

Det som pirrar mest med det här är ekipaget. Magnus A Djuse hade en lysande höst med Aetos Kronos under 2021 där ekipaget tog finfina storsegrar. Nu återförenas de båda igen, men känslan är fortsatt att vi inte riktigt vet vart vi har Aetos Kronos.
Han har varit okej men inte mer i sina comebacker - nu är han anmäld i jänkarvagn från innerspår på hemmabanan. Väl då hoppas man givetvis att han ska tända till. Kommer sannolikt inte försvara innerspåret men hittar ut tidigt och Djuse kommer köra som att han har bästa hästen i fältet. Det är dock dagsformen på Aetos Kronos som gör att man hanterar stjärnan lite med försiktighet och placerar honom som trea.

Segerchans: + + +

Aetos Kronos

Aetos Kronos rankas trea.

4 - 4 Dats So Cool - Carl Johan Jepson

Det skiljer en del mellan topp-3 och övriga men beroende på utgångsläge och placering i loppet så är Dats So Cool näst på tur.
Härifrån kommer Jepson med lite flax hitta ner till innerspåret och skulle Dats So Cool nå andra par invändigt och sedan hitta ut över upploppet på något vis kan ekipaget vara ett platsbud - men inte mer.

Segerchans: + +

5 - 9 Pacific Face - Giuseppe Lubrano

Pacific Face har verkligen varit spelrävarnas smaskiga spelobjekt senaste tiden utan att jag personligen begriper varför.
Möjligen är hästen i fin form för dagen men segeraktuell var det längesen som han var. Nu är det bakspår över kort distans - två faktorer som gör att han behöver all tur i världen. Sannolikt tar Lubrano tidigt initiativ och obekymrat gärna tar dödens och ger det en chans. Ändå svårt se ekipaget som en vinnare här.

Segerchans: + +

6 - 10 Hennesy Am - Erlend Rennesvik

Till skillnad från Pacific Face kommer Hennessey Am stanna kvar bak i kön och sikta in sig på en avslutande slutrepa. Det ska sägas att sexåringen inte är särskilt rutinerad i Guldsammanhanget och mycket väl kan sexåringen spurta in 4-5:e plats

Segerchans: + +

7 - 3 Kund Edward - Johan Untersteiner

Tioåringen har verkligen taggat igång igen under hösten in mot vintern och det främst i montén. Kung Edward är fortsatt så pass bra att han en bra dag på jobbet kan nå tredjeplats i Gulddivisionen.  Nu får han Johan Untersteiner upp i sulkyn och kommer sikta in sig på liknande taktik som Dats So Cool. Någon vinnare är det däremot ej.

Segerchans: +

Harran Boko

Harran Boko

8 - 8 Harran Boko - Thomas Uhrberg

Med ett spår längre in bakom bilen så hade Harran Boko kunnat vara ett starkt platsbud i loppet. Möjligen inte segeraktuell men väl att nå en fin placering. Härifrån är det däremot mycket svårt och det är väl som bäst topp 5-placering som skulle räknas som en framgång.

Segerchans: +

9 - 2 Super Nice - Martin Malmqvist

Vid senaste starten i Guld gjorde tioåringen det trots allt ganska så bra och femteplatsen var en väldigt bra placering för honom. Åter lottades Super Nice till spår 2 liksom då och kort distans klarar han av minst lika bra som medeldistansen.

Segerchans: -

10 - 5 Baron Gift - Mika Forss

Efter varit ifrån sedan mars 2021 har Baron Gift givetvis behövt startas igång utan några krav på stordåd. Nu har tioåringen fått tre lopp i kroppen, men även fast resultat inte varit det viktigaste så har han varit långt ifrån att räcka till i sådant som Gulddivisionen.
Även fast valacken nu testas med Mika Forss istället från bra utgångsläge så är det främst att sluta bland de åtta främsta som är det realistiska just nu.

Segerchans: -