• Hem
 • Gävlegrabbarna grävde guld på V75!
Pettkarl
Nyheter

Gävlegrabbarna grävde guld på V75!

11 november 2021

Av 1,2 miljoner inlämnade V75-system var det 283 stycken som lyckades sätta sju rätt i lördags. Ett av systemen som fick storslam var Gävles Guldgruva. Nu siktar firma Mattias Karlsson och Mattias Pettersson på att upprepa bedriften på Bjerke!

Gävles Guldgruva satte sju rätt i lördags där systemet sammanlagt betalade ut 115 759,68 kronor. Av dessa fördelades 9 646,64 kronor till vardera andel. Travstugan tog givetvis ett snack med Gävle-duon som likt sitt systems namn grävde guld på Eskilstuna!

Varmt grattis till sjuan, Karlsson och Pettersson!

– Tack så mycket! Skoj med en riktigt fullträff efter en tids stolpe ut, säger Mattias Karlsson.

Tittar man på systemet så satt ni inför V75-7 med bara tre streck på kupongen; 1, 6, 10.
Kände någon av er segersäker när bilen släppte fältet eller fanns det mycket nerver?

Karlsson: 
– Det var ett öppet lopp och det kändes som det fanns värde i att gå kort här. Jag var ganska säker på att spetsstriden skulle stå mellan 1 Global Agreement och 6 Condior. När Johan Untersteiner lyckades hålla upp ledningen (1) och Robert Bergh (6) kröp ner i rygg, så var såklart feelingen god. Det tredje strecket på lappen var 10 Gooner som kanske var loppets bästa häst i grunden, så känslan var mycket god.

Pettersson:
– Ja, jag hade en väldigt god känsla och jag trodde själv stenhårt på 10 Gooner och Wäjersten som jag dessutom satt med spik på för sju rätt på ytterligare två system. Det var ett rafflande upplopp!

Går det att på något sätt beskriva känslan när 1 Global Agreement skar mållinjen och sjuan var ett faktum?

  – Den var såklart ett underbar känsla! Nu hade vi ju både ettan och tvåan i mål, men jag hade mina aningar om att utdelningen skulle bli bättre med Global Agreement så det var såklart extra skoj att han lyckades hålla undan mot Gooner, beskriver Mattias Karlsson.

  Hur tänkte ni när ni komponerade ihop systemet? Ni gick kort i två lopp och satt endast med en spik; 5 Santos de Castella (V75-5). Var det svårare än vanligt att bygga systemet?

  Pettersson:
  – Med Santos De Castella var känslan att han borde ha toppchans från ledningen och kändes som en riktigt bra spik då han inte ens var favorit. 
  Mattias Karlsson inflikar:
  – Gävles Guldgruva gör vi alltid ihop och det är därför det kan avvika från övriga system vi gör. Sedan var det en lång diskussion fram och tillbaka om var vi skulle gå kort, men till slut kom vi överens. Matte (Pettersson) hade faktiskt 9 Ottilia Fri som andrahäst på sin rank och det var inte långt ifrån att hon vann V75-4 till 3%!

  På lördag är det V75 från Bjerke med en rejäl jackpot i potten. Hur är feelingen inför lördag?

  – Bättre och bättre! Det känns som jämna och roliga lopp på lördag. Vill redan nu höja ett varningens finger för 1 Hilarious Am som är ruskigt snabb ut och kommer ta hand om ledningen i den fjärde avdelningen, upplyser Pettersson.

  Till sist; Vill ni hälsa något till våra fantastiska andelsspelare?

   – Vi vill så klart tacka alla som valde att hänga med. Det var såklart extra skoj att få ge tillbaka till er. Det var en vinnare som hörde av sig och tackade och hälsade att det skulle bli extra fina julklappar till barnbarnen i år. Sånt värmer alltid lite extra, berättar en glad Mattias Karlsson.