• Hem
  • Gangstern mot Staterna
Betting Gangster
Nyheter

Gangstern mot Staterna

15 januari 2020

Profilen Betting Gangster lämnar regi Jerry Riordan. Ägarkretsen kring hingsten meddelar att hästen flyttas till USA.

Betting Gangster flyttar över till USA. På onsdagen meddelade hästens ägarkrets, stall Betting,  via sociala medier att hingsten ska över till Staterna och tränas av Åke Svanstedt.
Svanstedt, som tidigare i höstas fick in Felicity Shagwell och tidigare fått in Darling Mearas i sitt stall, får nu alltså ytterligare ett tillskott!

- Vi hoppas att Gangster som älskar att tävla och springa fort hela vägen kommer trivas bättre med förutsättningarna i USA. Jämn hög fart på stora milebanor, där kuskarna får böter om de kör för långsamt, känns mer passande och fair mot honom än start och stopp-racingen på mindre banor i Sverige där positionerna blir allt mer avgörande.

Vidare meddelar stall Betting att Betting Gangster härnäst satsas mot femåringssäsongen som startar under april/maj. 
- Vi vill rikta ett stort tack till samtliga fyra skötare som tagit hand om den busige men härlige Gangster på bästa tänkbara sätt under de två och ett halvt år han varit hos Stall Riordan. Simone, Elina, Stian och Taija. Stort tack även till Heli som hjälpt oss mycket och sjävklart även till chefen Jerry själv!

Samarbetet med Jerry Riordan kommer dock fortsätta och in som nytt tillskott för Riordan kommer nu Betting Jailbird som är lillasyster till Betting Gangster.

Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube