Fyra inbjudna till Unionskampen » 10 sep. | Nyhet - Travstugan.se
  • Hem
  • Fyra inbjudna till Unionskampen
Odd Herakles
Nyheter

Fyra inbjudna till Unionskampen

10 september 2019

21 september är det V75 från värmländska Färjestad. I samband med tävlingsdagen är det även en unionskamp mot grannlandet Norge. Nu har kallblodsloppet börjat fyllas på.

En ny kamp mellan Sverige och Norge närmar sig. 21 september är det åter dags för Unionstravet på Färjestad.
Tävlingsdagen till ära är det kallblodsloppet Unionskampen som tävlar om mest prispengar. Förstapriset i loppet är på 300 000 kronor jämfört med 200 000 kronor i Gulddivisionen.

  • Speciellt för Unionskampen är att det är ett inbjudningslopp och nu börjar loppet forma sig. Till dags dato är fyra hästar inbjudna som slutligen ska innehålla tio startande.

I fredags bjöds norske storstjärnan Odd Herakles in samt svenske mästerskapsvinnaren Björs Frej. Igår bjöds ytterligare två hästar in. Jörgen Westholm besöker Färjestad med sin Eldvin och även norske Roli Eld har fått en plats i loppet.

Unionskampen har körts sedan 2005 och sammanlagt vid tretton tillfällen. Endast vid fyra av dessa tretton tillfällena har loppets vunnits av svensktränat.
Loppets förste vinnare var svenske Åkre Lurifax med Stig H Johansson. 2007 segrade Moe Tor med Örjan Kihlström och 2009 var det Stamping med Bo Landgren som segrade.

Senast en svensktränad vann var 2017 där Odin Tabac med Jörgen Westholm vann loppet. Fjolårets vinnare är norske Myrheng Jerker med Olav Mikkelborg.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera