Franskt wildcard till Paralympiatravet » 29 mars | Nyhet -…
  • Hem
  • Franskt wildcard till Paralympiatravet
Gel
Nyheter

Franskt wildcard till Paralympiatravet

29 mars 2021

Åbytravet har delat ut sitt första wildcard. Franskfödde Gelati Cut har fått första biljetten till storloppet som avgörs 8 maj. Femåringen startade så sent som i lördags (bilden) där han vann enkelt.

Vårens första stora travfest i Sverige körs 8 maj på Åbytravet. Då är det dags för årets upplaga av Paralympiatravet. På söndagen fick loppet sin första deltagare!
Åby har valt att dela ut ett wildcard till franske Gelati Cut.

Jon Walter Pedersen, sportchef på Åby, är väldigt nöjd med inbjudningen.
- Vi har haft en dialog under en längre period med kretsen kring hästen och hästen imponerar mer och mer på mig, säger Pedersen i pressmeddelandet.

Gelati Cut tillhör topparna bland G-kullen i Frankrike.
Så sent som i lördags vann femåringen i Prix Robert Auvray (bilden). Där segrade Gelati Cut med Gabriele Gelormini på tiden 1.13,2/2 850 meter. Hingsten segrade även i Prix Ovide Moulinet näst senast och slutade tvåa i storloppen Prix Bold Eagle och Prix de Croix tidigare i vintras.

Coktail Jet-sonen har segrat i åtta av sina 37 starter och sprungit in 475 420 euro. Besöket på Åby 8 maj blir hingstens första Sverige-start.

Paralympiatravet vanns ifjol av Elian Web som därmed även är kvalificerad i årets startfält om kretsen väljer att starta. Även vinnaren i Gulddivisionen på Örebro 1 maj får öppen inbjudan.
Deltävlingarna till Paralympiatravet inleds på Jägersro 10 april och körs senare även på Bergsåker 17 april och Halmstad 24 april. Vinnarna i respektive deltävling är skyldig att starta i Paralympiartravets final.

Paralympiatravet körs över 2 140 meter autostart med förstapriset 1 500 000 kronor.

Dela inlägg

Kommentera