Bold Eagle kommer till Åby!

Franska stjärnorna till Åby Stora Pris

Med nytt upplägg och bra prispengar lockar Åby Stora Pris intresse från utlandet. Och nu är franska storstjärnorna Bold Eagle och Bird Parker klara!

Efter ett upplägg med två heat och eventuellt skiljeheat har intresset för Åby Stora Pris svalnat för storstallen senaste åren.
Därav valde Åby att ändra upplägg från och med i år. Nu körs storloppet över 3 140 meter med två miljoner kronor i förstapris.

Detta har fått fransmännen att snegla upp mot Mölndalsbanan igen och i pressmeddelande säger Jon Walter Pedersen, Åbys sportchef, att storstjärnorna Bold Eagle och Bird Parker båda är klara för loppet.
- Den stora målsättningen med att göra om Åby Stora Pris var att locka de allra största namnen och nu känns det verkligen som att vi är på rätt väg. Att få ett ja från både Bold Eagle och Bird Parker känns otroligt stort och jag är väldigt stolt över att få hit två av världens bästa hästar. Att få visa upp den här duon inför ÅbyTravets publik är något jag som arrangör verkligen ser fram emot!

Åby Stora Pris körs 11 augusti i samband med V75-finalerna. Ifjol vanns loppet av finska skrällen Midnight Hour med Iikka Nurmonen.
Senast en svensktränad häst vann loppet var Sebastian K. med Åke Svanstedt 2013. 

Martin Engström

Dela inlägg:

Kommentera inlägg