• Hem
  • Framtidslöfte till Travstugan
Simon Wall 3
Nyheter

Framtidslöfte till Travstugan

27 mars 2020

Han är fortfarande väldigt ödmjuk, trots fina framgångar som travtränare under 2019. Där stallets stjärna övertygade stort innan vintervilan.

Till skillnad mot många andra tränare runt omkring i Sverige, är det enbart kallblodshästar som står i fokus hos denna travfamilj.

    • Enligt honom själv finns det ”inte särskilt mycket av intresse att skriva om än”. Däremot betonar han att det definitivt finns stora mål och framtidsplaner för verksamheten.
      Där drömmen är att kunna skaffa en egen gård så småningom. Just nu är nämligen både han själv, sambon Marcus och hundvalpen Gotthard bosatta i en lägenhet utanför Bollnäs. Medan hästarna befinner sig på en gård där han hyr in sig för tillfället.
    • Vad är det då som gör att stallets nuvarande stjärna, Silver Jossan verkar trivs så bra med tillvaron hos Simon Wall? Tränaren som tidigare även arbetat extra på ett konditori, och nu jobbar med Monstertrav.se för att livets pussel ska fungera. Är det just förutsättningarna, där alla Simons hästar går på lösdrift tillsammans som är framgångsreceptet? Eller finns det fler viktiga detaljer i vardagen som har stor betydelse för stallets framgångar på travbanan?
    • Här på Travstugan kommer ni framöver att kunna ta del av Simons vardag i bloggformat och följa den mycket spännande resan mot ett liv som travtränare på heltid. Där en egen gård alltså står högst på önskelistan för denna mycket karismatiska 22-åring med livet framför sig.

    Varmt välkommen till Travstugans familj, Simon Wall!

    Simon Wall 2

    Bild: Linnea Åberg

    Vad händer i ditt liv just nu?

    - Just nu i mitt liv är det rätt lugnt. Jag själv arbetar rätt mycket, men hästarna har tagit det väldigt lugnt. Det har varit en dålig vinter med hårda vägar och tjälskott vilket har gjort att jag inte kunnat träna lika mycket som jag har velat. Det känns som lugnet före stormen. Vi väntar på stordåd och sommarvärme..

      Många kanske känner igen dig från serien: Tro, hopp och hästar. Där även vår duktiga och mycket omtyckta kollega Matilda Persson var med. Hur kändes det att spela in den typen av program?

      - Det var väldigt lärorikt, känns som att man fick lite nya perspektiv över sin egen vardag.

        Kan vi förvänta oss någon uppföljare?

        - Det återstår att se, om @Gillahast som ligger bakom projektet väljer att göra en säsong till. Vore helt klart kul! Jag har bara hört positivt om mini-serien såhär långt i alla fall.

        Din nuvarande stjärna i stallet, Silver Jossan, övertygade stort under slutet av 2019 och slog bland annat ett gäng namnkunniga hästar på Rikstoton innan hon gick till välförtjänt vila. Vad tänker du om hennes utveckling såhär långt?

        - Silver Jossan är en sådan där ”nyp mig i armen häst”. Hon tog verkligen fart 2019 och visade på mycket fint kunnande. Jag både hoppas och tror att hon kan hålla högt upp i klassen även i år. Trots att hon möter hårdare motstånd nu.

        Tror du att det finns fler talanger av ”jossans” kaliber i stallet just nu?

        - Absolut, jag är expert på att samla hästar på hög. Framför allt när det gäller fina individer. Jag tycker själv att jag bara har intressanta hästar i stallet. Sedan vem som blommar ut härnäst, det får vi se. Spänningen är i vart fall olidlig!

        Ett tag arbetade du på ett café till vardags för att kunna satsa på din egen verksamhet, hur fungerade det?

        - Ja, precis. Tidigare jobbade jag på ett konditori inne i Bollnäs. Älskade det jobbet, men med tiden när jag skulle börja starta min häst mer så blev det svårt att hitta vikarier osv. Så valde att säga upp mig och hitta ett mer tidsmässigt passande extrajobb.

        Och dina hästar bor alltså på en gård där du hyr in dig för tillfället. Hur får du dagarna att gå ihop?

        - Eftersom mina hästar går på lösdrift så sköter dom sig nästan själva. Jag är upp dit två gånger om dagen och mockar samt fyller vatten. Annars donar dom på bäst på egen hand! Sedan blir det såklart en del sena kvällar de dagar som jag arbetar, för att hinna med att träna mina egna hästar också. För att göra dem rättvisa, har jag dock bestämt att det inte får bli mer än fyra dagar i veckan på jobbet. Känns otroligt viktigt att dom får både den vård, kärlek och uppmärksamhet som dom behöver för att trivas med livet.

        Har du några travprofiler/förebilder som du ser upp till inom sporten? Samt varför?

        - Oj, den är lite lurig. Jag har ingen specifik förebild inom sporten utan väljer nog helst att lyfta alla aktiva som kämpar och sliter. Jag beundrar dom som kör land och rike runt och tävlar för att dom verkligen älskar den här sporten.

        Slutligen undrar många säkert vad vi kan förvänta oss framöver i din blogg?

        - Hm, ja det blir spännande. Jag själv har nog inte svaret än, haha! Det kommer nog bli väldigt gott och blandat. Men framför allt mycket hästar och i synnerhet kallblod.

        Vill ni veta ännu mer om Simon och hans verksamhet?  Bloggen hittar ni här!

        Simon Wall 1

        Bild: Linnea Åberg

        Följ Travstugan på Youtube