• Hem
  • Inför V75: Nytt tillskott till Travstugan
279737015 341899741174394 3796428699957907236 n
Nyheter

Inför V75: Nytt tillskott till Travstugan

6 maj 2022

Det vankas fina lopp på Åbytravet på lördag och vad passar då inte bättre än ett nytt tillskott till Travstugans andelsslag? Här presenterar vi Felix Berggren.

Vem är Felix Berggren?

- En glad, sportälskande 22 åring som ursprungligen kommer från Gotland, men som 16 åring flyttade till småländska Tingsryd för att spela hockey. Denna säsongen har jag spelat i Olofström och jobbat som elevassistent vid sidan av. Resterande tid lägger jag på trav i princip och har så gjort sedan 5 år tillbaka. Det finns alltid nya lopp att plugga till och nya spännande hästar att följa!


Hur kommer det sig att travet blev ett intresse?

-Travintresset kom redan i tidig ålder när man fick följa med farsan och lämna in V75 kupongen på den lokala spelbutiken. Sedan följa tävlingarna på eftermiddagen hemma i soffan, det lockade mig! 2008 såg jag trav på plats första gången, då på Rommetravet. Sedan dess har det bara fortsatt.


Vad är din starkaste egenskap som travspelare?

- Att jag går på mina egna idéer och inte påverkas av andra när jag spelar. Det kan både vara bra och dåligt men blir det fel har jag bara mig själv att skylla på haha!Många hockeyspelare spelar och äger framförallt travhästar, varför tror du att det är en vinnande kombination?

-Bra fråga faktiskt, svårt att säga varför just hockeyspelare gillar travet så mycket. Adrenalinet, farten och pulsen i ett travlopp kan man likna vid en hockeymatch, kan vara det som lockar. Också en kul och uppskattad hobby att syssla med på långa bortamatcher i bussen, där finner nog många ett intresse för sporten!Till sist, Vilken häst vinner Paralympiatravet imorgon?

-Sedan spårlottningen blev klar så har jag sagt Upstate Face, så jag står fast vid det och tror Adrian vinner åkandes!