• Hem
 • DRAGET I LAGET - V75-jackpoten på Solvalla!
Draget-i-laget-7
Nyheter

DRAGET I LAGET - V75-jackpoten på Solvalla!

23 september 2022

Inför lördagens fantastiska V75-jackpot är spelexperterna på Travstugan redo att ge dragen sina man inte får missa! 💰💥

MARTIN ENGSTRÖM - 10 RETURN OF MOGENS (V75-2)

 Det är ett V75-2 som främst står mellan min förstahäst 6 Father Simon som strider mot 2 Fat Rabbit och 4 Roll Control. Att någon annan än de tre ska segra är egentligen långsökt - men ett skrällbud är 10 Return of Mogens!

Hästen har prickat in formen perfekt till dessa finalerna och avslutningen senast vittnade om att han verkligen är på gång. Från det här läget kommer han få en perfekt ryggresa länge och nyttjar sen effektiva speeden. Hamnar runt 4-5% - perfekt!

DAVID DABESKOVIC - 10 JEWILLA (V75-4)

– 10 Jewilla fick ge sig sista biten från ledningen sist mot en smygkörd. Formen är riktigt bra och nu vankas det spännande ändringar med första urryckare och eventuellt första barfota runt om.
Blir det bara tempo där framme så tror jag hon kan blåsa förbi hela fältet och till 4% är hon given i min bok. Totalt bortglömd!

FELIX BERGGREN - 10 JEWILLA (V75-4)

 Mitt drag till lördagens superjackpot är spelad till ofattbara 4% i skrivande stund! Hästen jag pratar om heter 10 Jewilla och startar med bricka 10 i Oaks!

Jewilla ska tävla barfota runt om för första gången i karriären, och med den ändringen på stoets fina stamtavla kan man inte annat än att tro på karriärens bästa prestation! Stefan Melander har ställt i ordning till finaler förr och i vagnen sitter säkre Mats E Djuse som känner hästen väl sedan tidigare! Med lite tempo så blåser hon ner ALLT!

MARTIN OLSSON - 1 SPECIAL TOPMODEL (V75-5)

– 1 Special Topmodel är snabb ut och kan mycket väl spetsa, men släpper förmodligen till favoriten och får ett perfekt smyglopp. Har varit 2a och 3a två sista starterna på V75 med bricka 8 och 13. Nu har man fått ett toppenläge och det blir återigen barfota runt om.

ANDREAS STENBERG - 4 FEROX BRICK (V75-5)

 V75-5 tillika Top7 tror jag man kan gå hyfsat kort i! En kuse jag fastnat för lite mer är Jasmine Isings, 4 Ferox Brick.
Senast blev det en snöplig galopp med 300 kvar men så länge hästen varit felfri så har han segrat och lite av en vinna eller försvinna-häst det här.

Kapaciteten finns och man trivs ypperligt med Ulf Ohlsson i vagnen. 10%

MATTIAS PETTERSSON - 7 TURENNE (V75-5)

Turenne är märkligt bortglömd imorgon och endast spelad på en procent. Det här är en riktigt fin häst och jag tror att Troels har goda möjligheter att köra sig till ledningen och sedan släppa till Viva La Vida.

  300960901 2445424492266649 8238785669232717444 n

  MATTIAS KARLSSON - 11 HOLDFAST AM (V75-5)

  – 11 Holdfast AM har jag jagat i två raka starter nu där han avslutat mersmakande båda gångerna. Lurigt läge nu men streckad därefter. Pass upp vid gardering!

  WILLIAM HERBINGER - 11 HOLDFAST AM (V75-5)

  Bästa skrällen för omgången tycker jag 11 Holdfast Am är med Johan Untersteiner. Tråkigt med bakspår men tror man kan komma igenom bra från start och hitta fin position då han kan avsluta riktigt vasst och gick bra lopp senast. Spelad till 1%!

  CHRISTIAN SANDHOLM - 7 STARBEC'S A.TO.Z. (V75-7)

  En kusk och tränare i form styr en av omgångens skrällchanser. Det är i den sista avdelningen vi hittar Anders Svanstedt bakom egentränade 7 Starbec’s A. to Z. I ett jämnt lopp där jag inte ser någon som direkt chanslös, så har 7 Starbec’s A. to Z. dragit ett okej andraspår. Hästen som står fint inne i propositionen är stark och rejäl och går alltid hela vägen in i mål. 

  Kan smyga med som obestrodd i ryggar och fälla alla till slut. Streckas i skrivande stund till 1,5% - ett miljondrag!

  KIM LAGERHEM - 9 HEFNER AM (V75-7)

   9 Hefner Am är en mycket kapabel om än lite galoppbenägen herre som blir spännande att se imorgon. Han ska testas med norskt huvudlag i ett försök att få honom lite mer skärpt, det blir även barfota fram vilket höjer kapaciteten - något som kommer behövas i detta sällskap. 

  Skulle han gå felfritt kan det bli en riktig skräll i avslutningen - enligt Jasmine har hästen aldrig känts finare och det kan komma en ruskigt bra prestation. Ynka 2%.

  JIMMIE NORDBERG - 15 ORACLE TILE (V75-7)

  – 15 Oracle Tile står ensam på sista volten, men över tre varv vet vi att de med mest erfarenhet brukar vara starkast tillslut och när man får under 10% på 15 Oracle Tile är det ett måste streck. Man har visat att distansen inte är ett problem och i ett öppet lopp är det ett måstestreck!