• Hem
  • Draget i laget » Kalmar 14 januari 2023
Draget i laget
Nyheter

Draget i laget » Kalmar 14 januari 2023

13 januari 2023

Inför Kalmaromgången denna V75-lördag har ett par av Travstugans experter hittat sina drag. Här ser vi vilka skrällar ni inte får missa - häng gärna med på en andel!

MARTIN ENGSTRÖM - 11 Jello W. (V75-1)

Jag tycker att 3 Lucky Guy Boko ska vara rätt favorit i inledningen och att besegra honom blir svårt.  En som däremot är i toppslag just nu är 11 Jello W. som var strålande fin näst senast med Björn Goop. Senast kördes hästen av Thomas Uhrberg och var nästan ÄN finare.

Den här gången kör Uhrberg igen och jag tror han kör ut med lite segerkänsla. För mig är Jello W. ett givet drag i inledningen och rankas tvåa för mig.

ANDREAS STENBERG - 12 Ultion Face (V75-3)

12 Ultion Face satt fast med rubbet sparat senast i guldfinalen bakom segrande Very Kronos. Med lucka tillslut tror jag mycket väl att hästen segrat och med det loppet i kroppen lär det vara revanschsuget hos Adrian Kolgjini

Trots tufft utgångsläge så kan jag inte spela utan detta ekipage då jag även anser att favoriten blir överstreckad!

JIMMIE NORDBERG - 2 Global Believer (V75-5)

2 Global Believer är solklar spetsfavorit och har vunnit fem av sju från spets, det som oroar är att det bara är en av fem vinster från framspår på distansen.

Men det kan vara så att man får bestämma en stund i ledningen och jag tycker segerchansen är större än 10% från ledningen och känns som ett av dragen i omgången.

JIMMY WESTBERG - 3 Extreme A.F. (V75-5)

Jag tycker 3 Extreme A.F borde ha en toppchans att ta en välförtjänt V75-seger. För finns det någon rättvisa i travet så måste Extreme A.F äntligen få sätta nosen först, efter att ha radat upp toppinsatser i travets elitserie från diverse dåliga lägen. 

Distansen passar perfekt, spår 3 likaså och motståndet avskräcker inte heller, så till 15% i ett lopp där spelarna har svårt att ta ställning mellan 5-6 hästar så är första strecket givet. Och varför inte en rolig spik i en annars knepig och rolig V75-omgång?

FELIX BERGGREN - 6 Arvid S.H. (V75-6)

Det är nummer 6 Arvid S.H. som jag vill lyfta fram till låg procent! Hästen vann över distansen senast och visar att skor och distans passar hästen väl! Kusken Thomas Uhrberg fortsätter jag hylla, och vill fortfarande påstå att han är för underskattad.

Fredrik Persson som tränar har säkerligen ställt hästen i ordning nu när det är hemmaplan och jag tror att skrällen är ett faktum här!

MARTIN OLSSON - 5 Ninja Zon (V75-7)

5 Ninja Zon knäppte Gazza B.R på näsan sist när man fick lucka, kommer säkert försöka få liknande lopp nu, öppnar bra och kan hamna i ryggledaren, skräll!