• Hem
  • Don Fanucci Zet siktar på revansch i Boden
Don Fanucci Zetelit
Nyheter

Don Fanucci Zet siktar på revansch i Boden

17 juni 2022

Efter den snöpliga galoppen i årets Elitlopp har Don Fanucci Zet fått träna på som vanligt hemma på gården i Furuby under tre veckor. På fredag morgon åker stjärnan 100 mil uppåt i landet för att bärga hem en miljon kronor i Midnattsloppet.

Totalt selar Redéns stall ut tre hästar på V75 under midnattstravet, varav två i huvudloppet, Norrbottens Stora Pris. 


8 Don Fanucci Zet känns jättefin här hemma. Det finns ingenting att klaga på förutom startspåret. I Elitloppsfinalen blev han för ivrig och slog ihop helt enkelt. Jag körde lite tuffare i måndagens träningspass och jag var väldigt tillfreds. Resan till Boden är inga bekymmer. Jag anmälde barfota runt om preliminärt, men nu när vi fick spår åtta tror jag att vi behåller framskorna på igen. Amerikansk sulky och helstängt huvudlag som vanligt.

Med på bussen upp mot Boden finns även stallkamraten, Born Unicorn som startar från ett betydligt bättre utgångsläge.

9 Born Unicorn var okej på Mantorp, men det saknades ändå lite tycker jag. Några av stallets hästar var lite segare där runt månadsskiftet. Jag körde hästen i måndagens jobb och han kändes jättefin. Han har fått ett bra smygläge och jag tror att vi åker upp med en häst i form. Har Born Unicorn en bra dag och får ett bra lopp så är han inte mycket sämre än de bästa. Barfota runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag – inga ändringar. 

I V75-6 startar Erv Zet, där formen börjar krypa sig fram. 

9 Erv Zet börjar hitta tillbaka till fjolårets fina form. Han känns bara bättre och bättre i träningen. Distansen passar honom bra och bakspår behöver inte vara fel. Det ser spännande ut för hans del. Preliminärt har jag anmält med amerikansk sulky, men det är inte bestämt än. Erv Zet är väldigt grov i baksteget så det är inte säkert att han funkar i en amerikansk sulky. Det behöver vara en väldigt bred vagn i så fall. Barfota runt om och helstängt med hål som tidigare.