Disco Volantejenny
Redaktion

Discot har tagit slut - ja, livet går vidare

På måndagen meddelas att Disco Volante avslutar tävlingskarriären. Onekligen går livet vidare.

Det ska sägas att jag var- och varannan dag är ganska nördig i mitt travintresse. 
Finns det något jag kan göra i timmar är det att gräva ner mig i Svensk Travsports statistik kring tidigare tävlingsdagar. 

Allt som oftast blir det att jag sitter och ler för mig själv kring hästnamn som dyker upp. Det är som att det var igår jag upplevde dessa djuren. 
Det är ju även ett tecken på att jag minsann inte är tonåring längre, om man säger så. Livet går vidare.

På måndagen blev det avslutat för Disco Volante som varit en del av travsporten sedan våren 2012. Ja, för över tio år sedan.
Efter inledning hos Marcus Lindgren flyttades han till Stefan Melander inför fyraåringssäsongen år 2017. Där mötte han sin trogna kamrat i vardagen; Jenny Gustafsson.

  • Jag tycker Disco Volante/Jenny Gustafsson varit ett härligt inslag tillsammans! Hästens mäktiga kliv i oftast ledarpositionen mixat med Gustafssons genomhärliga personlighet som gått igenom rutan varje gång. 
    Det har även märkts på henne hur betydelsefull Disco Volante varit. Och så klart alltid kommer vara.

Ifjol blev vi tvingade att ta avsked från On Track Piraten och tidigare varit sådana som Harry Haythrow och Spring Erom. Åldern och livet tar ut sin rätt även i denna sport där vart och vartannat år verkar vara detsamma. 
Det är ju inte riktigt så.

  • Det finns väl en charm att vi tappar profiler. Det kommer ju nya. För den sakens skull blir det ändå lite bitterljuvt att ta dessa farvälen.
    Och en sådan påminnelse om hur vi inte ska ta dagarna för givet. Försöka göra varje dag till den bästa i den mån det går.

-----
På tal om att livet går vidare.

Dagens datum är 29 november. Ser jag bak tio år i tiden var det en torsdag och V65-kväll från Åby, där Playing Tua imponerade, ett sto som idag lever i Frankrike och vars avkommor vi ännu inte fått se på tävlingsbanan ännu.
Det var även en tävlingskväll där både Djali Boko och Your Highness tog sina karriärers första seger. Bara en sån sak.

Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube