• Hem
  • Deltävling fyra avgörs på Eskilstuna
Travstugan v75 champion
Nyheter

Deltävling fyra avgörs på Eskilstuna

6 november 2020

VM i V75 blev tyvärr inställt år 2020. Men det hindrar inte Travstugan från att utse sin bästa V75-spelare när det kommer till andelsspel.

Den tredje deltävlingen gick till Kim Lagerhem i lördags, som förutom att göra andelsspel i Travstugans andelslag, även arbetar som hästskötare hos Stall Oskar Svanberg sedan en tid tillbaka. Kim besegrade sin motståndare, travtränare Sandra Luomala, med sex rätt mot fyra - när V75 avgjordes på Jägersro. Vilket innebär att hon även kommer duellera i den stora semifinalen lite längre fram.

På tur att tävla om en åtråvärd sådan semifinal-plats, står nu travtränare Simon Wall från Bollnäs, som ska göra upp med vår extra glada tipster från Karlstad - nämligen Jonas Sohlin. Mannen bakom många av Travstugans framgångsrika sista minuten-andelar. 

  • Vi har självklart tagit ett snack med helgens V75-duellanter:

Simon Wall

Hur laddar du upp inför lördagens stora drabbning?
Jag laddar upp med att läsa andras system, titta om någon har hittat något som jag inte har gjort. Sedan går jag igenom de senaste 2-3 loppen och försöker hålla mig så informerad som bara möjligt för att skaffa bra förutsättningar. 

Vilka förväntningar har du på dig själv inför duellen?
Det ska såklart bli väldigt spännande att möta Jonas. Jag är ju egentligen ingen spelare och spelar därför på ren tur! Så förväntningar vet jag inte riktigt om jag vill påstå att jag har..

På vilket sätt komponerar du dina andelsspel?
Testar nästan alltid något nytt, som till exempel att ta med någon häst på systemet bara för att den är jäkligt snygg osv.

Vad tittar du främst på när hästarna värmer upp inför tävling?
Att hästarna är rytmiska och rör sig elastiskt, det ska vara ett bra "flow" helt enkelt. Likaså att kusken kört hästen tidigare och hur det ser ut om det är första gången. 

Sist men inte minst – varför ska vi vara med på just ditt system?
Hm, mitt system är ju gjort för visionärer. Det vill säga för dem som tror att: någon gång slår lyckan till! 

Silver Jossan

Simon hälsar även att stallets stjärna Silver Jossan nu har gått till välförtjänt vintervila.

Jonas Sohlin

Hur laddar du upp inför lördagens stora drabbning?
Som till varje omgång, rensa skallen med frisk luft och rörelseövningar för kropp och själ, och sedan över till fullt fokus på att ta in stora mängder information och överföra detta till ett riktigt spännande system för denna duell.

Vilka förväntningar har du på dig själv inför duellen?
Duell innebär tävling för mig, tävling innebär höga förväntningar på mig själv förutom att hornen börjar växa fram i pannan. Riktig tävlingsmänniska!

På vilket sätt komponerar du dina andelsspel?
Försöker alltid hitta minst en spik, och gärna minst ett lopp jag pekar ut som potentiellt "massgarderingslopp", allt beroende såklart på budget/spelram. Försöker att plocka med någon miljonsmäll i lopp där jag går lite kortare, men som jag anser är totalt bortglömda och spelvärda.

Vad tittar du främst på när hästarna värmer upp inför tävling?
Jag tittar på hur hästarna rör sig/ser ut i travet, utseende generellt (extra kilon, blanka, svettiga), hur deras humör ser ut för dagen osv.

Sist men inte minst – varför ska vi vara med på just ditt system?
För att jag behöver just er till mitt vinnande team. 

Lördagens andelsspel till V75 hittar du här

Travstugans V75 Champion-tävling pågår under perioden 17 oktober till 31 december och avgörs genom andelsspel till V75, där varje andel kostar 55 kronor. Intjänad avgift på dessa andelar går oavkortat till Travstugans insamling för Barncancerfonden.

Ställningen hittills i tävlingen

17/10 Mattias Pettersson och Simon Hagen, 6 rätt mot 5

24/10 Rasmus Hagström och Niklas Lindstedt, 6 rätt mot 6

31/10 Sandra Luomala och Kim Lagerhem, 4 rätt mot 6

7/11 Simon Wall och Jonas Sohlin, 2 rätt mot 2

14/11 Johan Karlsson och Andreas Stenberg

21/11 Daniel Aldemir och Christian Sandholm

28/11 Martin Engström och Mattias Åkesson

5/12 Mattias Karlsson och Andreas Lundin

Åldergräns 18 år. Spela ansvarsfullt!
Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Följ Travstugan på Youtube