• Hem
  • Daniel Redén: Planen för storstjärnorna
Don Fanucci Zetelit
Nyheter

Daniel Redén: Planen för storstjärnorna

22 juni 2022

Daniel Redén var på onsdagen med i Solvallas Podcast. Där berättade han bland annat om planerna för Don Fanucci Zet och även Hail Mary.

Storstjärnan Don Fanucci Zet fick ingen lycka med sig i Elitloppet men visade väl klassen i lördagens Norrbottens Stora Pris. Där segrade han på 1.13,7a/2 140 meter och med en miljon kronor i förstapris klev han över elva miljoner kronor (11 152 308 kr) med sin 20:e seger i 34:e seger.

När Daniel Redén på onsdagen gästade Solvalla Podcast meddelade han sannolika planen framöver;
– Jag är lite inne på att han går samma väg som Propulsion gjorde. Alltså att vi först tar Årjäng och sen Hugo Åbergs.

Årjängs Stora Sprinterlopp körs lördagen 16 juli över 1 640 meter autostart med 600 000 kronor och Hugo Åbergs Memorial på Jägersro körs  26 juli över 1 609 meter autostart med 1 609 000 kronor i förstapris.

I podcasten berättade Redén även lite kort om långsiktiga planen för Don Fanucci Zet - som sannolikt inte blir på svensk mark utan i USA;
– Det är en jäkla grej att åka till USA, speciellt med det sättet som jag tränat på min bana. Marcus M Melander har liknande sandbana och det hade varit kul att visa Don Fanucci Zet på en milebana. Det hade varit kul att avsluta karriären där borta. Det kanske blir nästa år.

Daniel reden

Daniel Redén

Annan stjärna hos Redén är Hail Mary. Stjärnan regidebuterade 6 maj för stallet med att vinna Åke Sundbergs lopp på 1.10,1a/1 640 meter. 

Efter det startade sexåringen i Elitloppet som resulterade i andraplats i finalen. Med Googoo Gaagaa-sonen finns dock ännu ej någon planerad start.
– Jag har fått jobbat lite efter Elitloppet. Ingen katastrof men jag ville få en paus då han fick tre ganska täta starter. Nu får han jobba på ett par veckor, men jag ser gärna ett 2 140 meter nästa gång han kommer ut, sa Redén i podcasten.