Blytungt - men för framtiden lovande » 22 dec. | Nyhet - Travstugan.se
Campvin
Redaktion

Blytungt - men för framtiden lovande

Det såg verkligen ut att gå vägen. Campo Bahia visade sitt montruösa rörelsemönster och var på väg att slå Face Time Bourbon. Men plötsligt förvandlades triumfen till blytung galopp. För framtiden däremot känns det klart lovande!

Jag ska vara tacksam att jag inte har någon julgran närheten av mig. Eller för den delen ansvaret för högtiderna. Jag hade kastat ut julgranen från fönstret och ställt in julafton för hela landet efter vad vi fick uppleva på Vincennes.
Att Campo Bahia är ett monster är vi väl medvetna om. Sedan vet man aldrig hur fyraåringen trivs nere på kolstybben. Svaret vi fick var magnifikt.

Conrad Luguaer kunde med lätthet försvara innerspåret när bilen släppte fältet. Och från ledningen visade Campo Bahia upp det vi fått njuta av här hemma i Sverige. Ett monstruöst steg som inga är närheten av att kunna utmana. Det såg klappat och klart ut och hemma i tv-sofforna satt svenskarna och jublade. 

Campo Bahia var på väg att besegra kullkonungen Face Time Bourbon. Sedan på några få sekunder förvandlades jublet till en blytung galopp. Face Time Bourbon var på väg framåt och skulle ge Luguaers kraftpaket en match. Det hade det verkligen blivit också. Hur resultatet hade slutat kommer vi aldrig få veta. 

Även fast det var en djävulsk utgång för Conrad Luguaers del hoppas jag ändå att han på sätt och vis känner en lovande känsla. Campo Bahia såg ut att stormtrivas på Vincennes  och blir sannerligen att räkna med.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg