• Hem
  • Berghs oanmälda besök kan utredas
Robert Bergh
Nyheter

Berghs oanmälda besök kan utredas

13 juni 2022

Robert Bergh stannade till utanför Daniel Redéns gård och ''kände'' på den mytomspunna sandbanan där världsstjärnor som Don Fanucci Zet, Propulsion och Delicious U.S har tränats fram. Efter att besöket uppdagats kan nu Svensk Travsport starta en utredning mot Bergh.

Kvällstidningen Expressen gick i lördags ut med nyheten om att Daniel Redén hade fått oanmält besök på sin gård som ligger mellan Uppsala och Enköping. 

I artikeln står det att Robert Bergh varit ute och känt på den berömda sandbanan.
– Jag klev ur bilen och sparkade och tog på det där materialet som han använder. Det var ett annat material än när jag körde där. Men banan ligger bredvid en landsväg. Så det är inget konstigt, sa Bergh till Expressen.

Vidare berättade Robert Bergh för kvällstidningen att besöket kring området även gjordes på grund av att han ville visa sitt sällskap vart han tidigare bott. 
Han menar även på att liknande besök är vanligt inom travet och där flera amatörer och tränare besöker hans gård varje år. Han motiverar även besöket som "allemansrätten".

Daniel reden

Daniel Redén

Efter lördagens nyhet fick Travronden under måndagen nys om att Svensk Travsport (ST) nu kan inleda en utredning mot Robert Bergh. Säkerhetschefen Mattias Falkbåge meddelar till facktidningen att ST mottagit information och går nu igenom om där finns något som eventuellt ska utredas.

Daniel Redén har avböjt att kommentera händelsen.