Andelsspel » ATG Tillsammans » V75 » V86 » miljonvinster
Opinion travstugan 2
Redaktion

Andelsspel - spännande ur flera synvinklar

Det har under de senaste veckorna flitigt diskuterats huruvida ATG Tillsammans är bra för V75 och V86 eller ej. En del spelare menar att andelsspelen urvattnar spelvärdet, då ett större antal system bland annat tenderar att sänka utdelningen.

Någon påstår även att det har blivit svårare att lyckas med bedriften att bli ensam med sju eller åtta rätt. 

Majoriteten ser dock den tydliga korrelationen mellan en högre omsättning och en högre vinstpott, som ATG Tillsammans faktiskt genererar och innebär. 
Vilket naturligtvis är gynnsamt för både V75 & V86 som spelform och travsporten i allmänhet. Spelbolaget ATG:s strategiska val att lansera andelsspel på de absolut största poolspelen V75 och V86 har knappast skett av en slump - utan snarare varit ett mycket medvetet val för att undvika röda tal i statistiken samt bibehålla en oerhört stark USP (unique selling point) på den svenska spelmarknaden. Med stora vinstpooler där drömmen om miljonvinsten fortfarande kan gå i uppfyllelse för hoppfulla spelare - något som definitivt sker med jämna mellanrum, men absolut är beroende av en hög omsättning.  

"Med stora vinstpooler där drömmen om miljonvinsten fortfarande kan gå i uppfyllelse för hoppfulla spelare"

Kontentan är givetvis att ATG Tillsammans förmodligen levererar helt i paritet med de uppsatta målen som finns för dessa andelsspel - och att det inte heller är otänkbart att fler spelformer kommer finnas tillgängliga som andelsspel inom kort.

BB170429 MB081

För att stärka travsporten i Sverige på sikt krävs givetvis en bra och hållbar ekonomi med utrymme för utveckling- där de investeringar som görs bland annat leder till att nya målgrupper attraheras så att fler travspelare rekryteras, och i sin tur att deras insatser bidrar till bättre förutsättningar för sporten. Ytterligare ett starkt argument för att ATG Tillsammans är en bra produkt.

"Ytterligare ett starkt argument för ATG Tillsammans"  

Det är definitivt fortfarande möjligt att vinna stora pengar på både V75 och V86 - trots ATG Tillsammans framfart på den svenska spelmarknaden. Förutsättningarna ser bara något annorlunda ut nu än för tio år sedan. Vilket känns helt rimligt med tanke på att stora delar av omvärlden också gör det. Inte minst i trav-Sverige.

  • Andreas Lundin
Dela inlägg

Kommentera inlägg