Mandagm
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Alla bör ha ett intresse

Något som blivit bättre med åren är stall som erbjuder inblick i sina stall. Information och dagsstatus kring sina hästar för oss intressenter. Dessvärre finns fortfarande en del stora rävar som är helt ointresserade. Alla bör ha ett intresse!

Jag har ett par gånger under mina år som gnällig tyckare beklagat mig kring hur flera stall är närmast tafatta kring att bjuda på information. Inte minst hänga med i det moderna samhället som är annat än tidiga 90-talet när datorn och WiFi i telefonen knappast var en självklarhet eller ens existerade.

  • Flera gånger har jag hyllat stall Svante Båth med deras info runt sina hästar. Även fast en profil inte synts på flera månader kan man enkelt surfa in på Båth-sidan och läsa aktuella rapporter kring den man har som sin favorit eller den man väntar lite extra på. 
  • Vi har även en sådan som Daniel Wäjersten som vid varje start är oerhört tydlig i sociala medier och en stjärntränare som Daniel Redén brukar via Stall Zet rapportera inför varje start kring en hästs status.
    Sedan finns det en drös ytterligare som för var år blir bättre och bättre.

Men så har vi andra stora profiler som fortfarande agerar på ett sätt som är närmast ett skämt. Det klagas om prispengar, sämre villkor för aktiva och tomma läktare hur än klassen är på sporten. Allt det är helt till sin rätt. 

Däremot blir det inte till det bättre när vi fortfarande har stortränare som lever i en tillvaro som är annat än vad vi trots allt kan kräva idag. Alla bör ha och framförallt bör UPPVISA ett intresse för att sporten ska framåt.
Vi har trots allt stjärntränare som kan bättre!

  • Timo Nurmos? 

Ja, alla vet vi hur hans lekfulla hemlighetsmakeri var kring Calgary Games. Inte heller har stall Nurmos någon hemsida som man kan in och läsa kring hur profilhästarna känns för dagen. 
Den gången Nurmos valt att bjussa på info är när han fick skriva i Ronden. Och med stor sannolikhet fick cash för det.

Under tiden jag höll på med den här texten kom jag över en krönika från Timo Nurmos som han skrev på sin hemsida för nio år sedan.
En tid då hans hemsida var i bruk och han tafsade på ämnet - läs här!

  • Stefan Melander? 

Ja, men visst högaktar jag honom och allt han gjort och gör för både sporten och för sina hästar. 
Däremot är han "som bäst" när han gnäller på allt och ingenting i travsporten i kolumnen i Expressen. Men någon hyfsat välgjord hemsida finns där inget intresse för. Heller inte att använda sociala medier.
Och, ja just det. Inte lär han göra Expressen-gigen helt gratis... 

Jag tycker nånstans det är generande trist hur en del stora stjärnor i vår sport visar ett totalt ointresse. Ja, om det inte är med ersättning som tack... 
Det är åtminstone så jag upplever det.

-----
På tal om intresse så är det bara att lyfta på hatten åt Patrik Fernlund och hans Jasmine Ising för jobbet de gör just nu kring att dels locka folk till banan och att komma på kul event på köpet.
-----
Förra torsdagen meddelades att Lennart Forsgren stängs av från Kanal 75 efter ett uttalande i lördags som enligt ansvariga landade lite fel.

Själva aktuella uttalandet i sig ser jag inte som något farligt eller grund för att stängas av. Så förbaskat farligt var det inte.

Via mina sociala medier skrev jag att Kanal75 gjorde rätt som stängde av Forsgren. Jag känner dock att jag lite vill pudla där då jag menar att de möjligen skulle hanterat dessa problemen mycket tidigare och när både Forsgren och Stefan Hultman givit oss uttalanden som varit betydligt värre än det som sades nu.

ATG Live-gänget gör i övrigt ett toppenjobb.
De sitter där i flera timmar och gör ändå så att sändningen inte känns långtråkig och seg. Emellanåt är surret mellan programledaren och experterna väldigt rofyllt. Och håller en kvalité som V75 Direkt är milsvid ifrån.
Det ville jag ha sagt.
-----
I lördags fick vi åter uppleva bekymmer på ATGs hemsida och där flera spelare inte lyckades lämna in sina system. 

Visst finns det större problem här i världen, men det är verkligen helt ofantligt uruselt att detta sker år efter år utan att ansvariga i spelbolaget får packa väskan och lämna bygget. Travsporten i övrigt kämpar dag ut och dag in med halvdan ekonomi och snåla prispengar. Hos ATG däremot finns där åttioelva nya tjänster att söka och bolaget växer för varje år.

Hantera sin hemsida är de därmot lika usla på som tidigare. Det är pinsamt.

Martin Engström