• Hem
  • Legolas.bet bonus

Legolas.bet recension:

Legolas.bet insättningsbonus:

Kommer snart!

Legolas.bet recension

Bonuserbjudande
Spelutbud trav
Spelutbud övrigt
Spel i mobilen
Betalningsmetoder
Spelupplevelse
Kundtjänst
Sammanfattning

Legolasbet är en allvarlig utmanare till ATG. Det är dock för tidigt att ge Rune Anderssons spelbolag ris eller ros men produkten lovar gott. Målsättningen med Legolasbet är att ge mer tillbaka till svensk travsport och det återstår att se hur återbäringen tas emot. Med ökad konkurrens kommer svensk travsport utvecklas och Legolasbet fyller där en viktig funktion. Det politiska lägger vi åt sidan för en stund och istället är fokus på spelupplevelsen som erbjuds. 

Problemet med Legolasbet – så här långt – är att spelbolagets poolspel inte kan jämföras med etablerade poolspel som V75 och V86. Det är egentligen inget konstigt med det eftersom spelare – framför allt vi travspelare – är konservativa och håller hårt om våra traditioner. Däremot kommer många spelare lämna ATG för Legolasbet parallellt med att ATG tar snedsteg efter snedsteg. Rune Andersson och hans mannar utmanar jätten ATG på allvar.

Ska man slå ned på något är det att Legolasbet inte erbjuder fasta odds, och det verkar inte heller som att man kommer göra det i framtiden. Redan är det många som lämnar in plats- och vinnarspel hos andra spelbolag än ATG och det är märkligt att Legolasbet inte försöker fånga upp dessa. Som läget ser ut nu – ett år efter lansering av Legolasbet – finns det ingen anledning att lämna ATG. Däremot tror vi mycket på Legolas i framtiden.

Legolasbet Bonus

Ta del av Legolasbet premiärbonus. Kvalificera dig för bonusen genom att sätta in minst 200 kronor. Som mest kan du få 200 kronor extra i bonus. Du måste använda bonusen innan dina pengar. Premiärbonusen är tillgänglig i 15 dagar efter registrering och eventuella vinster måste inte omsättas innan uttag accepteras. Erbjudandet gäller endast spelare registrerade i Sverige och det är tyvärr inte möjligt att kombinera erbjudandet med andra erbjudanden. 

Bli medlem på Legolasbet

Det är enkelt att bli medlem på Legolasbet. Klicka bara på ”Nytt konto” och fyll i dina personuppgifter. Man använder den nyaste och säkraste tekniken för att skydda dina uppgifter från att hamna i orätta händer. Du kommer även ombes välja användarnamn och lösenord. När ditt spelkonto är registrerat behöver du även registrera dina bankuppgifter innan du kan spela. Processen tar bara ett par minuter att genomföra och du kan göra det i din dator eller mobil.   

Om Legolasbet

Legolasbet presenterades som en motreaktion på ATG under 2016 och året därpå lanserades spelbolaget i samband med Elitloppet. Bakom Legolasbet står Rune Andersson som grundade Mellby Gård. Den storslagna ambitionen med spelbolaget är att förändra synen på travsport och utveckla densamma genom att ge tillbaka 40 % av vinsten. Hos Legolasbet kan du spela på P76, P75 och andra spelformer som du kommer känna igen från ATG:s poolspel.  

Spela på trav på Legolasbet

Legolasbet har fem spelformer att erbjuda. Dessa är P76, P54, P3, D2 och Win. Nedan kan du läsa mer om respektive spelform. 

Legolasbet P76

Pick76

Spela P76 och hitta vinnare i sju lopp. Utdelning på sju och sex rätt. Precis som den klassiska spelformen V75 avgörs P76 på lördagar. Till skillnad från V75 fördelas potten jämnt mellan spelare som får sex och sju rätt. Den lägsta insatsen som accepteras är 50 öre, vilket således även är radpriset på P76.

Om en av dina hästar blir struken byts hästen ut mot din reservhäst. Om du inte valt reserver tilldelas du reserver enligt den turordning som fastställts vid spelstopp. Först ut är den häst som fått mest spel på sig, andra mest spel på sig och så vidare. Legolasbet har sålunda samma reservsystem som ATG. 

Legolasbet P54

Pick54

Spela P54 och hitta vinnare i fem lopp. Utdelning på fem och fyra rätt. Potten delas lika mellan spelare som får fem och fyra rätt. Den lägsta insatsen som accepteras är 3 kronor, vilket sålunda är radpriset på P54.

Legolasbet Pick3

Pick3

Spela P3 hitta vinnare i tre lopp. Endast utdelning på tre rätt. 

Legolasbet D2

D2

Spela D2 och hitta vinnare i två lopp. Endast utdelning på två rätt. D2 är Legolasbets version på Dagens Dubbel. Som spelare är utmaningen att hitta spelvärda kombinationer. Oddset är rörligt och kan komma att sjunka eller också stiga fram till spelstopp.  

Legolasbet Winner

Winner

Spela Winner och hitta vinnaren i ett lopp. Hur mycket du har chans att vinna beror dels på hur mycket du spelar för och dels på vilket odds hästen står i. 

Legolasbet Mobil

Legolasbet har ännu inte utvecklat några appar för varken Android- eller iOS-enheter. Hemsidan är dock användarvänlig i mobilen och spelupplevelsen blir därför aldrig lidande.  När man frågar Legolasbet om huruvida det finns planer på att utveckla appar eller inte säger man att det är på gång men att det tyvärr inte finns datum fastställt för detta. Vi återkommer i ärendet senare. 

Legolas.bet sportsbook

Under våren 2018 lanserade Legolas.bet en sportsbook. Det innebär att du förutom trav även kan spela på andra sporter på Legolas.bet – bland annat fotboll, ishockey och trav. Totalt finns det närmare 20 olika sporter för dig att välja mellan där e-sport är den sport som mest sticker ut. Du kan spela pre-game eller live på nästan alla marknader. Med andra ord kan du välja mellan att spela innan matchen börjat eller live under matchens gång. 

Legolasbet i media

Det har varit många turer med Legolasbet både innan och efter lansering. Bland de som uttalat sig i media är ägaren Rune Andersson. I en intervju med Dagens Industri säger Rune: 

”För mig är hela tanken bakom spelsajten att ge tillbaka till hästbranschen. Tack vare den lägre skatten har vi utrymme för högre ersättning till sporten och vi kan ändå dela ut mer till spelarna och få mer vinst till bolaget. Vi har inte bara vinstmaximering som många andra bolag.”

”För mig är hela tanken bakom spelsajten att ge tillbaka till hästbranschen." 

ATG anmäler Legolasbet

Den 13:e februari gick ATG ut med att man anmäler Legolas.bet för varumärkesintrång då ATG anser sig ha rätten till varumärket Legolas. Med detta visar ATG tydligt att de ser Legolas.bet som en kommande konkurrent. 

Legolas.bet uttalar sig på följande sätt genom Jesper Sellin, juridiskt ombud, till Travronden den 14 februari:

"Legolas.bet har den inställningen att ATG inte kan ha ensamrätt om namnet. Är det några som ska kunna ha det, så är det Legolas ägare, Marco Anic och Thomas Nilsson. De två har också gett Legolas.bet medgivande att använda sig av namnet."

Thomas Nilsson och Jesper Sellin verkar stå på samma sida som Legolas.bet. Till Trottosport.se gjorde de följande uttalande i en artikel publicerad 6 mars: 

"Dom (Legolas.bet) frågade mig om jag eller Marko Anic hade något emot att dom använde namnet. Jag ringde då Marko och vi var överens om att vi inte har något emot det. Vi tycker inte att vi äger namnet, det är ju Tolkien som i så fall gör det."

"Vi tycker inte att vi äger namnet, det är ju Tolkien som i så fall gör det."

Som grädde på moset har även Tolkiens arvingar, genom sitt bolag New Line, nu lagt sig i namnstriden. Via sina advokater hävdar New Line att ATG inte har rätt att skydda namnet Legolas. 

Lutfi Kolgjini skriver kontrakt med Legolasbet

Inom svensk travsport är det kutym att inte marknadsföra andra spelbolag än ATG. Detta eftersom ATG finansierar svensk travsport medan operatörer som Bet365 och Unibet åket snålskjuts. Legolasbet däremot, ja de har sagt redan från början att deras överskott ska tilldelas svensk travsport. Eftersom ATG och Svensk Travsport – alltså organisationen – håller varandra om ryggen ser man inte positivt på Legolasbets framfört. Legolasbet hotar nämligen ATG.  

Lufti Kolgjini 3 Small

Travtränaren Lutfi Kolgjini poserar för ett porträtt i stallet

Om ATG och Svensk Travsport ser negativt på Legolasbets framfart är det många aktiva som är positiva. Lutfi Kolgjini är en av dem. Han är känd för att gå sin egen väg och när det stod klart att han skrivit kontrakt med Legolasbet blev han en vattendelare i en bransch som står inför stora förändringar. Till alla som kritiserade honom för samarbetet förklarade han att han aldrig skulle göra något som skulle vara negativt för svensk travsports utveckling.

Lutfi Kolgjini kommer hädanefter sponsras av Legolasbet och i ett tamt försök att skydda ATG hävdade Svensk Travsport att samarbetet med Legolasbet bryter mot uppförandekoden. En månad innan Kolgjini skrev under kontraktet gjorde Svensk Travsport ett tillägg i uppförandekoden som förbjuder aktiva att samarbeta med företag verksamma inom oreglerad vadslagning. Man visste förstås vad som var på väg att hända. Tillägget har dock inte stoppat Kolgjini.

Skriv en recension om Legolas.bet