VÅRT BETYG:

Välkomstbonus:

Kommer snart!

Legolas.bet recension

Bonuserbjudande
Spelutbud trav
Spelutbud övrigt
Spel i mobilen
Betalningsmetoder
Spelupplevelse
Kundtjänst
Sammanfattning

Legolas bet har ännu inte släppt sin produkt men vi har stora förväntningar på produkten. När produkten släpps kommer vi att utförligt recensera Legolas bet. 

Om Legolas.bet

Finansmannen och travfantasten Rune Anderssons har tröttnat på ATG:s monopol och kommer under 2017 lansera sitt egna spelbolag med säte i Malta. Spelbolaget har hämtat sitt namn från den folkkära hästen Legolas som en gång i tiden var ATG:s ansikte utåt.

Legolas.bet kommer erbjuda flera former av spel på svenskt trav, bland annat pool-spel som alternativ till t.ex ATG:s V75.

Det finns redan spelbolag på Malta som erbjuder spel på svenskt trav, men till skillnad mot de vill Legolas.bet ge tillbaka till den svenska travsporten.
På deras hemsida kan man läsa "Vår vision är att ge dig den bästa spelupplevelsen någonsin och samtidigt återinvestera i svenskt trav". 

I en intervju med Dagens Industri säger Rune Andersson:

”För mig är hela tanken bakom spelsajten att ge tillbaka till hästbranschen. Tack vare den lägre skatten har vi utrymme för högre ersättning till sporten och vi kan ändå dela ut mer till spelarna och få mer vinst till bolaget. Vi har inte bara vinstmaximering som många andra bolag”.

Tvist mellan ATG och Legolas.bet angående varumärket Legolas

Den 13:e februari gick ATG ut med att man anmäler Legolas.bet för varumärkesintrång då ATG anser sig ha rätten till varumärket Legolas. Med detta visar ATG tydligt att de ser Legolas.bet som en kommande konkurrent. 

Legolas.bet uttalar sig på följande sätt till Travronden den 14 februari:

"Legolas.bet har den inställningen att ATG inte kan ha ensamrätt om namnet. Är det några som ska kunna ha det, så är det Legolas ägare, Marco Anic och Thomas Nilsson. De två har också gett Legolas.bet medgivande att använda sig av namnet, säger Jesper Sellin, juridiskt ombud till Legolas.bet."

Thomas Nilsson och Jesper Sellin verkar stå på samma sida som Legolas.bet. Till Trottosport.se gjorde de följande uttalande i en artikel publicerad 6 mars: 

"Dom (Legolas.bet) frågade mig om jag eller Marko Anic hade något emot att dom använde namnet. Jag ringde då Marko och vi var överens om att vi inte har något emot det. Vi tycker inte att vi äger namnet, det är ju Tolkien som i så fall gör det, säger Thomas."

Som grädde på moset har även Tolkiens arvingar, genom sitt bolag New Line, nu lagt sig i namnstriden. Via sina advokater hävdar New Line att ATG inte har rätt att skydda namnet Legolas. 

Det återstår att se vad som händer men som det ser ut i dagsläget kommer Legolas.bet köra på och satsa på en lansering under våren 2017.

Spela på Trav hos Legolas.bet

Ännu vet vi inte vilka travspel som Legolas bet kommer erbjuda. Men de har sagt att de kommer flera former av spel på svenskt trav, bland annat pool-spel som alternativ till t.ex ATG:s V75. Legolas bet har även sagt att de kommer ha en högre utdelningsprocent än vad ATG har och samtidigt ge tillbaka mer till travsporten. 

Legolas.bet Bonus

Nästa alla spelbolag erbjuder någon form av välkomstbonus för nya kunder och vi förväntar oss att även Legolas bet kommer att erbjuda det. Det är ett attraktivt sätt att få in nya kunder och vi hoppas att Legolas bet kommer erbjuda nya spelare en riktigt bra bonus. 

Vad tycker ni om Legolas.bet? Dela gärna med er.