• Hem
  • V86 Solvalla/Jägersro 3 januari 2018

V86 Solvalla/Jägersro 3 januari 2018

V86 är tillbaka. Jag spikar 6 Batman Godiva (V86-3), 3 Darling Hornline (V86-5) och skrällen 6 Illinois Sund (V86-6).

V86-1

3 Amour du Coglais (43 %) imponerade senast på Jägersro och blir en av omgångens största favoriter när han är tillbaka i Malmö. På mindre kuponger är Amour du Coglais en bra spik – han är favorit att komma till ledningen och i den positionen har han vunnit sju av åtta på svensk mark. Jag vågar dock inte spika eftersom risken finns att det blir högt tempo redan från start. Roger Malmqvist är offensiv och har en startsnabb häst i 4 Dragster (17 %).

V86-2

6 Putinthepower (35 %) blir svårslagen om han kommer till ledningen men jag är inte säker på att han gör det. Det vankas nämligen svar invändigt. Stefan P Petterson har uttalat sig om att han vill se 1 Yankee Boy (6 %) i spets och då väntar dödens för favoriten. Yankee Boy har körts i spets två gånger förut och det har resulterat i en seger och en tredjeplats. Det som oroar är att han galopperat i tvåa av sina tre senaste och Putinthepower är därför förstahäst. 

V86-3

Spets och slut för 6 Batman Godiva (32 %). Han fungerar bra med skor och är obesegrad i ledningen (2/2). Senast avslutade Batman Godiva 13,6/1000 trots att det var första starten efter längre tävlingsuppehåll. Med ett lopp i kroppen finns anledning att hoppas på framflyttad form och när Batman Godiva bara är spelad till 32 % spikar jag utan att blunda. Värst emot är 2 Sinfonia d’Amore (16 %), 3 Navigator Face (8 %) och 5 Valentin (26 %) utan inbördes ordning. 

V86-4

4 Divine (29 %) har varit grym och är knapp favorit att komma till ledningen. Jag tror dock inte att hon är beroende av spetspositionen för att vinna det här men det underlättar förstås. Det enda som oroar mig är formen – Divine var anmäld till Solvalla den 22 december men blev tyvärr struken på grund av en hovböld. Stallet ligger lågt och jag väljer därför att gardera. Normalt bör det stå mellan spetsfavoriten Divine och streckfavoriten 9 Sigel Garline (42 %).

V86-5

Jag är väldigt förtjust i 5 Silver Annie (19 %) men spår utvändigt om favoriten 3 Darling Hornline (53 %) blir för tufft. Jag tror nämligen att Darling Hornline susar till spets och bara vinner. Fyra gånger tidigare har hon körts i ledningen och det har resulterat i tre segrar och ett andrapris. Den enda som besegrat Darling Hornline från ledningen är Speedy Foxy Vicane. Vill du gardera ska du ta med Silver Annie, 2 Countrygirl Ås (4 %) och 8 V.M.Viking Cup (15 %).

V86-6

6 Illinois Sund (3 %) är anmärkningsvärt litet spelad och jag väljer därför att spika. Näst senast var han duktig som tvåa bakom Morris men senast blev allt fel på Solvalla. Från spår 8 blev Illinois Sund hängande i tredjespår och Claes Sjöström var därför tvungen att backa bakåt. Efter 800 avancerade man framåt och med 1 200 kvar synade man ledaren från dödens. Det blev för tufft och 600 kvar kastade Illinois Sund in handduken. Nu är spåret bättre ...

Jag tror inte att Illinois Sund är sämre än nån annan i fältet och att han bara är spelad till 3 % är ett skämt. Det beror sannolikt på en kombination av senaste loppet och att lärlingen Marika Eriksson sitter upp istället för Sjöström. Illinois Sund måste förstås vara bra för att utmana spetsfavoriten 3 Nicegift C.C. (8 %) och streckfavoriten 11 Jaguar Hill (43 %) men segerchansen är högre än vad streckprocenten antyder. Vill man vinna stort måste man våga chansa.

V86-7

Jag har ingen känsla för favoriten 5 Le Vicomte (28 %) och helgarderar.

V86-8

4 Qahar Q.C. (71 %) plockade ner 3 Fighting Bax (12 %) från dödens senast – trots galopp – och jag tror att han kan göra det även ikväll. Jag gillade dock inte att Qahar Q.C. som så många gånger förr galopperade bakom bilen och när han är spelad till omgångens överlägset största favorit måste jag syna honom i sömmarna. Om Qahar Q.C. galopperar bort sig betalar det väldigt bra om 2 Spicy A. (1 %), 3 Fighting Bax (12 %) eller 6 Pampalo (7 %) vinner. 

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Ikväll riktas blickarna mot Åby där vi i montéloppet bland annat får se Blue Snapper gå mot ny seger. V64-1Jag tycker 3 Whipped Eggs trots allt höll ... Läs travtips

V75 från nationalbanan Solvalla nästkommande lördag. Omgången håller fin klass - åter är Erik den som fastnar på näthinnan.V75-15 Vikens Preacher ... Läs travtips