• Hem
  • Karl
  • V86 Solvalla/Jägersro 13 september 2017

V86 Solvalla/Jägersro 13 september 2017

Det är V86 på Solvalla och Jägersro. Jag spikar 4 Victory Kåsgård (V86-1) och 5 Global Tenderness (V86-8). Köp din andel på https://tillsammans.atg.se/inb...

V86-1

Det blev startgalopp för 4 Victory Kåsgård (46 %) senast men jag är inte skraj för att det händer igen. Han har galopperat en gång tidigare på svensk mark, den gången avgjorde Victory Kåsgård säkert ändå. Hur som helst, det ser upplagt ut för honom på Jägersro och bara Flemming Jensen hittar till dödens så vinner man det här. Jag slösar inte streck utan spikar Victory Kåsgård. 

V86-2

Insatsen senast övertygade inte men ändå ser 2 National Prince (36 %) ut att bli favorit. Jag tar med honom ändå – inte bara för att jag vet vilken kapacitet National Prince besitter utan också för att han är spetsfavorit. Nu har han dessutom blivit nedstruken till innerspår. Eftersom formen är osäker var det aldrig aktuellt att spika National Prince. Värst emot är 4 Autobahn (20 %).

V86-3

Roligt lopp där jag tror på 2 Dynamite Light (31 %). Han är snabb ut och den jag tror kommer till spets. Jag vågar dock inte spika eftersom Dynamite Light inte startat sedan juli och dessutom kan det kosta att ta sig förbi 1 Scorpion’s Dream (5 %) och svara ut 3 Fidagu U.R. (24 %). Blir det körning ska 6 Joyride Cane (11 %), 9 Tinus Moseby 8 %) och 8 M.T.In Cash (8 %) räknas.

V86-4

Efter strykningar har förutsättningarna ändrats. Med bara en häst invändigt har 4 Showman Brodde (19 %) goda förutsättningar att komma till ledningen och då måste 5 Bonduran d’Inverne (50 %) vara bra för att vinna. Favoriten har varit felfri i sina två senaste efter tre raka galopper och då också vunnit, men här rankar jag honom tvåa eftersom han tvingas gå den tunga vägen.

V86-5

Förutsättningarna kan inte bli bättre för 1 Augustus F. (38 %). Han har vunnit 3/5 från innerspår i autostart, 9/10 i spets och 10/38 på distansen. Augustus F. ska vara favorit men jag kan inte låta bli att även strecka 3 Photo Lavec (9 %) som blir bortglömd. Det beror på att han inte är helt att lita på men felfri är han med och utmanar om segern. Bara spelad till 9 % för tillfället.

V86-6

Det är jämnt skägg mellan 1 Uraia (36 %) och 3 Bula Bula Am (32 %). Veijo Heiskanen har lovat skoryck på favoriten och med barfotabalans blir hon svår att plocka ned i ledningen. Jag vill ändå ha med kapable Bula Bula Am som gör fjärde starten i Jörgen Westholms regi. Hon brukar vara ute mot tuffare motstånd än det här och tuffa upplägg verkar inte bekomma Bula Bula Am.

V86-7

Hon blir omgångens största favorit, 9 Swish Lane (72 %). Jag förstår det för kapacitetsmässigt är det ingen i fältet som kan mäta sig med henne. Swish Lane har dock inte startat sedan mitten på juli och dessutom galopperat i tre av sina fem senaste. Jag kanske är girig men det är inte aktuellt att spika när förutsättningarna är såna. Passa 2 Top de Luxe (3 %) och 5 Unter Uns (4 %). 

V86-8

Efter många om och men blir det spik på 5 Global Tenderness (29 %). Formen kan inte vara bättre med två tredjeplatser, två andraplatser och senast en seger på hennes fem senaste starter. Jag tror att Global Tenderness kommer till spets men hon är nog beroende av att Kaj Widell släpper med 3 Kajsa T.J. (8 %). Global Tenderness vann från spets senast trots 10.5 första 500. Jag spikar!

Dela inlägg:

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella travtips

Helgens midsommartrav inleds med midnattsomgång uppe på Dannerotravet. Startiden är sen och bland loppen vi bjuds på är High Coast Midnight Race den ... Läs travtips

Midsommarhelg vilket betyder V75 från Kalmartravet! Kalmarsundspokalen och Stoeliten blir två höjdpunkter.Här är mina tidiga funderingar ... Läs travtips